Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Рашков направи параван на ИТН, Трифонов ще си измие ръцете с тези хора (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Рашков направи параван на ИТН, Трифонов ще си измие ръцете с тези хора (ВИДЕО)

Играта на Радев е да остане служебното правителство, смята лидерът на ГЕРБ

„Слави Трифонов ще си измие ръцете с тези хора. Бойко Рашков направи параван на ИТН. Хората се криеха и се плашеха от диктатурата, която Румен Радев наложи. И какъв е резултатът? Печелим 16 области, печеля лидерската битка в София“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията ден след изборите. Той прогнозира, че няма да има правителство в рамките на този парламент, защото това е била целта през цялото време.

След два месеца стържене, чупене, арестуване, десетки стотици наши симпатизанти бяха задържани. И кой гласува за нас? Демографският профил е най-много висшисти, умни и красиви за ГЕРБ. Най-много от работещите пак за ГЕРБ. В чужбина 140 хиляди души са гласували, да им е честито, нека харчат“, заяви Борисов.

Той разказа за фрапиращи случаи от машинното гласуване в Русе, където в секции липсват гласове и преференции, които майка и баща са пуснали за сина си – кандидат от ГЕРБ. Затова Борисов настоя да бъдат изнесени публично имената на техниците, които отговаряха за машините – и у нас, и в чужбина. Според Борисов именно зад граница са били най-шокиращите нарушения.

Прави впечатление и ви предупредих, че в чужбина безобразията са чудовищни, искам поне да ни дадат списъка на електронните специалисти, които са пипали машините, от къде ги намериха и кой ги контролираше. От 20 до 7.30 сутринта са обработени 95.22% от протоколите. ГЕРБ печели... В 11 часа Трифонов обявява правителство и чака мандат от Радев. А ЦИК цял ден броят 2%. Но ние добре, че сме живи при този терор на Рашков, хората цяла нощ звънят и се радват. Всъщност Рашков направи параван на ИТН и на други... Ако видите как си размениха с ДПС представилите в секциите... И там, където ДПС са имали 12 хиляди сега имат 6. Демокрацията замина, един ботуш ни стои на главите“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

Когато света е „зелена сделка“ ние нямаме министър на екологията. Мислех че сме приключили с „новите“ лица и като видях Ники Василев и се изумих. Реших, че отиваме на конкурсзаполиглоти, ние имаме човек с 12 езика“, каза той.

Бившият премиер попита останалите политически лидери с тази ниска избирателна активност кой ще има очи да каже, че представлява народа.

75% се отвратиха. Ако ние бяхме организирали изборите, Радев от сутрин до вечер щеше да говори. Още преди изборите казахме, че с такива политически партии ние не желаем да носим отговорност. Ако Трифонов искаше да прави правителство, днес трябваше да каже: ето ви правителство, имам толкова депутати, обръщам се към партиите и ако някой се припознае, нека ни подкрепи.Няма програма – едните искат затваряне на въглищата, едните искат на Луната да ходят. Днешното изявление на Трифонов означава, че хвърля прах в очите. Предупредих ви, че това е играта на Румен Радев, дълго и тягостно, и затова се държат така сякаш ще векуват и е видно от изказването на Трифонов, че с ГЕРБ, БСП и ДПС не могат, другите нямат мощност и ще прави правителство с 60 депутата. Ще наблюдаваме коя от партиите ще се почувства като лека жена да го подкрепи без условия. Най-лошият номер е да го подкрепят всички“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Няма опция да разговаряме с Трифонов, защото той не иска. Този, който съставя правителство, търси подкрепата, а не обратното. На нас ни е време за опозицияВсички партии се бяха усукали около Слави, а той днес ги прати в ъгъла и те сега трябва да се приплъзват, за да стигнат до властта“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той не пропусна и темата с космонавтите на Слави Трифонов.

Само с НАСА и астронавти не сме се занимавали. И мъж, и жена ще са българи, а северномакедонецът ще е мъж. Представете си в орбита българин и северномакедонец! Е така започват междузвездни войни“пошегува се Борисов.

Борисов категорично заяви, че няма да се оттегля от партията.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още