Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов и европейските лидери обсъждат справянето с пандемията от COVID-19

Политика

Борисов и европейските лидери обсъждат справянето с пандемията от COVID-19

Снимка:

Започна Европейският съвет, който се провежда чрез видеоконферентна връзка

Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов в заседанието на Европейския съвет, което се провежда чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от правителствената пресслужба. Това е четвъртото онлайн заседание, на което държавните и правителствените ръководители на ЕС продължават обсъждането на активните действия на общността за справяне с пандемията от COVID-19.

Във фокуса на дискусията ще бъдат последващите стъпки от срещата на Еврогрупата, проведена между 7 и 9 април, както и Комуникацията на Европейската комисия от 15 април относно съвместната пътна карта за изход от пандемията COVID-19.

По време на видеоконферентната връзка министър-председателят Бойко Борисов ще приветства постигнатия от Еврогрупата напредък и ще изрази подкрепа за продължаването на работата, за да бъде осъществен единен и координиран отговор на ЕС срещу разпространението на COVID-19.

България подкрепя договорените и синхронизирани действия на държавите членки при излизане от кризата, чиято цел е намаляването на риска от появата на вторична вълна на коронавируса вследствие на свободното движение на хора. В настоящия момент задача от първостепенно значение е да бъдат адресирани в дълбочина отделните аспекти на кризата, причинена от COVID-19, и най-вече здравните, като след това се премине към решителни мерки за възстановяване на икономиките.

В рамките на онлайн заседанието премиерът Борисов отново ще постави акцент пред своите колеги за нуждата от солидарност и взаимопомощ при ограничаване на разпространението на коронавируса, което може да бъде постигнато чрез единството на европейското семейство. В този контекст министър-председателят Бойко Борисов ще информира лидерите на ЕС, че след като България подсигури нуждите на своето население от защитни облекла в резултат на успешната реорганизация на текстилния бранш у нас, ще подпомогне и други държави членки с важните предпазни средства в битката с COVID-19.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още