Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Имаме претенции на бюджета, но трябва да бъде приет

Политика

Борисов: Имаме претенции на бюджета, но трябва да бъде приет

Борисов: Имаме претенции на бюджета, но трябва да бъде приет - Tribune.bg
Снимка:

„Относно бюджета, имаме разбира се претенции, но така или иначе трябва да бъде подкрепен“. Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ГЕРБ ще предложат да бъдат изпълнени исканията на полицаи, пожарникари и социални работници.

„Мисля че Асен Василев, ако започне да се вслушва в браншовете, ще е по-успешен министър“, коментира Борисов.

„Но за следващия бюджет след 2-3 месеца се разбрахме много по задълбочено да се направи и в други проблемни сфери. За ин хаус процедурите, фирмите, оказа се на ПП ли са, на ИТН ли са, какво се оказа, вече ние не присъстваме в тези разговори. Водехте се по сензацията „Хемус“, чували, глупости, на практика се оказа, че с тези ин хаус процедури сме щели да построим два пъти по-евтино, вече да има „Хемус“, „Струма“, „Видин-Монтана“. Честито на българския народ, нито е построено, два пъти по-скъпо с индексациите и по-скъпи фирми. 3 години хаос и нищо на двойна цена, е това е далавера. Точната дума е „глупост“, посочи Борисов.

„Днес залата и бюджетът потвърждават това. Същите фирми на двойно по-висока цена с три години закъснение, честито на тези, които карат по строшените пътища, редят се на границата с Гърция“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че нямат претенции по отношение на шефове на регулатори и областни управители и ще държи единствено на Димитър Радев за БНБ.

„Той е перфектният банкер. За останалите нямам никакви претенции”, каза още лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети