Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов имитира подкрепа за Терзиев, закани се на ПП/ДБ, че ще съжаляват, ако играят срещу ГЕРБ в страната

Политика

Борисов имитира подкрепа за Терзиев, закани се на ПП/ДБ, че ще съжаляват, ако играят срещу ГЕРБ в страната

Борисов имитира подкрепа за Терзиев, закани се на ПП/ДБ, че ще съжаляват, ако играят срещу ГЕРБ в страната - Tribune.bg
Снимка:

„Обръщам се към нас, към софиянци, ние трябва да подкрепим кандидата на правителството Васил Терзиев, колкото и да не ми е отвътре, да ги видим след това дали и какви мнозинства ще направят в общинския съвет. Ще се вслушам в казаното от Петков, но публично ще го питам всеки ден ако направи уйдурма в общинския съвет с тези другите хора“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Самоков.

Думите му обаче прозвучаха силно иронично, защото не пропусна да захапе Терзиев за комунистическото потекло.

„На мен са ми завещали две стаи в Банкя, на него милиони…”, каза бившият премиер.

„В момента имаме да избираме между червено и тъмночервено в София. Трябва ли да се поддадем на емоцията и трябва ли в личното си партийно его да направим така, че България да тръгне още по-надолу? Защото хубаво, лошо, работещо, неработещо, всички имаме претенции към един или друг министър“, каза лидерът на ГЕРБ, като е пределно ясно, че червеното са социалистите на Григорова, а тъмночервеното - комунистите на Терзиев.

Христо Иванов: Това правителство не е точно наше…

„Трудно ми е да приема думите им за наследствена лустрация, защото ние знаехме предимствата на властимащите по време на комунистическия режим. Правим компромис в името на правителството“, добави Борисов.

Той се обърна към ПП-ДБ, към Петков, Христо Иванов и Атанасов.

„Още имате време така, както аз изнасилвам партията в момента, обърнете се, защото в понеделник и вторник ще разберем дали сте били искрени в този пост. И ако вие с БСП сте играли заедно срещу нашите кметове, то ще ви се върне, това ви го обещавам“, каза Борисов.

„Призовавам ви затова по същия начин обърнете се към вашите избиратели, за да може и нашите, и вашите поне мъничко да се убедят, че държавата ни интересува повече от партията, от кандидатите и че искаме да не се счупи това евроатлантическо мнозинство. Каквото и да ви кажа повече от това, няма смисъл“, подчерта Борисов.

„Съгласен съм с Петков, обърнал се е към всички десни избиратели, кандидатът на БСП е подкрепен от Николай Малинов, Румен Петков, БКП, три пъти четох Петков, не видях в това написано от вас да пише БСП, а тя е издигнала Ваня Григорова и тя беше ваш вицепремиер нейният лидер Нинова. Защо пропуснахте БСП? Защо допускате БСП да ви подкрепя навсякъде в страната срещу ГЕРБ, това честно ли е“, попита Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети