Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Инфлацията е чудовищна! Ако българите се подведат пак, след зимата няма да има оправяне

Политика

Борисов: Инфлацията е чудовищна! Ако българите се подведат пак, след зимата няма да има оправяне

Борисов: Инфлацията е чудовищна! Ако българите се подведат пак, след зимата няма да има оправяне - Tribune.bg

„Не казвам, че всичко е било мед и масло. Но не съм вярвал, че могат така да счупят държавата“, каза лидерът на ГЕРБ

ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания със събитие в Плевен. Пред симпатизанти на партията и журналисти говори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Нашите наследници наеха най-скъпите ПР-и на света и бягат от въпроси, защото или нямат отвори, или са неудобни”, каза Борисов. Той показа таблица с данните за цените на хранителните продукти и заяви, че това е най-лесната кампания, защото „фактите говорят”.

„Те ви грабят от джоба с нафтата, водата, бензина, газа. При тази чудовищна инфлация за какво вдигане на пенсии и заплати говорят”.

„Няма сфера, в която нещо да се е подобрило – всичко се е строшило. Няма път до Плевен, а щеше да се идва до тук за 1 час. Имаше заделени пари в сметка за „Хемус”. Вместо да надградят, Промяната унищожиха всичко направено”, коментира още Борисов.

И нарече формацията на Кирил Петков и Асен Василев „бели якички” и „партия на посредниците, която трябва всячески да бъде побеждавана”. „С тези милиарди заеми кой ще ги върне тези пари, при неработеща икономика. Такова перпетуум мобиле”.

Борисов подчерта, че да се вдигат пенсиите е лесно, но попита кой ще ги плаща после. „Лесно се обещава и лесно се вдига, трудно се работи и трудно се изкарват пари, за да се плащат“, поясни той.

„Толкова е счупена държавата, само заеми. Какъв излишък, те не са платили дължимото”.

„Не казвам, че сме били идеални. Винаги може да бъде по-добре. Не казвам, че всичко е било мед и масло. Но не съм вярвал, че могат така да счупят държавата. Те са толкова слаби, че не могат да планират бюджета за повече от 2-3 месеца. Ако българите се подведат пак, след зимата няма да има оправяне”, категоричен бе Борисов.

„Всеки ден служебното правителство вади кражби и далавери, с какво са ни излъгали. Ние нямахме достъп до това, само предполагахме. Ние можем да заявим, че Румен Радев ще си удържи на думата и ще проведе честни избори”, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Излизат и казват: „Ние не искаме с Бойко и с ГЕРБ”. А вие защо си мислите, че ние ви искаме? По какво си мислите, че ние ви искаме. Аз съм си говорил с моите експерти. Те ми казват: Представяш ли си един кабинет с Киро, Асен, Лорер, майка му, баба му, жена му, леля му. Те ще ми покварят министрите, не трябва да ги пускаме там”, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Истински се надявам, че сте осъзнали. Никой от нас не се е родил премиер, министър или депутат. Животът и съдбата са ни го поднесли. Реално, държавата успя в тая криза. Държавата се крепи на кметовете и общинските съвети. Това е последното останало здраво и затова съществува. Не го казвам само за нашите кметове. Тук-таме има и от другите. За местните избори не трябва да допускаме това, което се случи на държавата, да се случи и на общините“, допълни той. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети