Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов инспектира новите тръби на водопровода в Перник

Политика

Борисов инспектира новите тръби на водопровода в Перник

Снимка:

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите по ВиК мрежата в Перник. С него бяха кметът на града Станислав Владимиров, финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„75% са загубите на ВиК-Перник. С промените се надявам да ги свалим на 45%”, обясни кметът на Перник. По думите му нощният режим на водата в Перник се запазва засега, за да няма щети.

„В България горе-долу половината загуби са от стари тръби, другата – от кражби”, коментира Николай Нанков.

„„Водопроводът от „Белмекен“ за Перник не е давал аварии досега. За един месец докарахме 300 000 литра вода от Родопите в Перник. От страни винаги е по-лесно да се дава акъл, но строителството е друго нещо – да го пуснеш и от първия път да върви“, посочи Борисов.

„За много кратко време в тази криза ще произлязат само добри неща за Перник. С държавна помощ в града се подменят водопроводите, най-критичната инфраструктура вече е обновена, завършени са строителните дейности на връзката София-Перник на пътен възел „Марина бара“, улиците се асфалтират, а язовир "Студена" е почти пълен. За близо месец построихме водопровода между Перник и Мало Бучино, който осигурява вода за близо 30 000 души. За местната власт най-важна е инфраструктурата. Ако десетилетия по-рано всеки е правил по един етап от подобни проекти, сега нямаше да са необходими 12 милиарда лева за смяна на водопроводите в страната“, написа във Фейсбук премиерът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още