Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов инспектира новия път към Монтана

Политика

Борисов инспектира новия път към Монтана

Снимка:

Процесът по изграждането на пътя Видин-Ботевград е необратим, работи се на огромен фронт, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекция на трасето преди пътен възел Макреш.

Направлението Видин - Ботевград е приоритетен проект за правителството, тъй като е от съществено значение за инвеститорския интерес към региона. С изграждането на важния път транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда.

Цялостното модернизиране на направлението от „Дунав мост II“ ще осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”.

МСМС

„Много ни е хубава държавата, но е трудна за строителство. Навсякъде са тунели, мостове, дерета, затова на всяко населено място трябва да се направи съоръжение“, посочи премиерът Борисов. Той добави, че въпреки трудния терен, на който се строи, българите вече се движат по автомагистралите „Тракия“, „Люлин“, „Марица“, работи се за завършването на „Хемус“, „Европа“, „Струма“, както и на обходите на София.

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че наред с усилената работа по инфраструктурните обекти в условията на коронавируса, правителството активно подпомага и бизнеса у нас. „Светът е в най-тежката финансово-икономическа криза, която може да си представим“, добави министър-председателят и акцентира върху значението на мерките за справяне с последиците от пандемията, причинена от COVID-19. Продължава работата и по ключовите за страната и региона енергийни проекти.

МСМС

По време на инспекцията заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков информира премиера Борисов, че в момента се изграждат 62,3 км от пътя Видин-Ботевград. През миналата година работата започна от едни от най-сложните отсечки - Мездра-Ботевград (33 км) и Видин-пътен възел „Макреш“ (29,6 км). За да върви по-бързо строителството на пътя между Мездра и Ботевград, то е разделено на два лота.

Премиерът Борисов провери днес на място старта на изграждането на отсечката между пътен възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана, който с дължина 65, 793 км.

Само преди две седмици правителството отпусна 379 млн. лева за модернизацията на 69 км от пътя Видин-Ботевград - между пътния възел „Макреш“ и обходния път на Монтана.  


Коментари (4)

BUNNY У МОНТАНА НЯМА ТРАМВАЙ ;)
https://www.youtube.com/watch?v=JEjV-DywL_8
01.09.2020 10:39 / Отговор
Митко Гъз път да види.
01.09.2020 10:51 / Отговор
Главният пътищар е най- добре да прочете старата Конституция. Не е в правомощията му да инспектира пътища. Има си фирми, АПИ, т.е. този който той прати да бие тъпана. Тъй като е експерт по пожарите, по-добре е да хваща маркуча.
01.09.2020 12:26 / Отговор
Експертче Този кой го е назначил за експерт по строителство? Къде му е изпитателната лаборатория? Тези мижитурки край него и те ли са експерти! Ало, истинските експертизи показаха, че чекмеджето е истинско, Наглите и непристойни фъфления в разговорите му с други мутри също! Нагъл тулуп, а не експерт!
01.09.2020 14:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още