Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов инспектира околовръстното между „Младост“ и „Горубляне“

Политика

Борисов инспектира околовръстното между „Младост“ и „Горубляне“

Борисов инспектира околовръстното между Младост и Горубляне - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира новата отсечка от Околовръстният път на София между „Младост“ и „Горубляне“.

Може да се види разликата. Имаше осем платна на тангентата и две на Околовръстното, кое е по-добре, риторично попита Борисов.

Борисов разговаря с работниците и ги поздрави по случай Никулден. "Радвам се, че се работи и в условията на пандемия, слагайте маски и се пазете", призова премиерът. 

Заедно с него е заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Днес в 8.00 часа бе пуснато движението по част от Южната дъга на Софийския околовръстен път, в участъка между пътните възли „Младост“ и „Горубляне“. Отсечката с дължина 1,7 км е част от реконструкцията на пътя, която трябва да приключи през следващата година.

„Целта е да се улесни пътуването през зимните месеци и да се повиши безопасността. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи“, съобщиха от АПИ.

От там призовават шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

Отсечката е част от реконструкцията на 6 км между ж. к. „Младост“ и АМ „Тракия“. Изгражда се 6-лентов път със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. Преди един месец пуснахме още 2,5 км от Южната дъга от връзката с магистрала „Тракия“ до п.в. „Герман“.

Ремонтът на Околовръстното е наш ангажимент към всички столичани и гости на София. Ние ще го изпълним, както изпълнихме общещанието да направим Южната дъга, Северната скоростна тангента, Западната дъга и метрото. Модерната пътна инфраструктура е не само удобство, но и допълнително спокойствие за всички участници в движението, заяви вчера Борисов. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати