Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов инспектира ремонтите на пътища в Габрово и Севлиево (ВИДЕО)

Политика

Борисов инспектира ремонтите на пътища в Габрово и Севлиево (ВИДЕО)

Борисов инспектира ремонтите на пътища в Габрово и Севлиево (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите на пътища в Габрово и Севлиево. Министър-председателят лично шофира, а в колата заедно с него са вицепремиерът Томислав Дончев, зам.-министърът Николай Нанков и финансовият министър Владислав Горанов.

"Правим ремонтите по работещи градове. Нова техника, отлична работа, добре работят", заяви премиерът.

Трафикът в участъка Севлиево – Габрово на денонощна база е малко над 6000 автомобила, колкото е между София и ГКПП „Калотина“.

„Движим се за Габрово, по второкласен път II-44, малко над 27 км разделен на два участъка. Изцяло европейско финансиране, по ОП „Региони в растеж“. Миналата година март месец стартираха ремонтните дейности“, каза Нанков. Той обясни, че пътят играе връзка на пътя Варна-София и Габрово. „Изключително важна отсечка с оглед на строителството на входа при Габрово, тунела под Шипка и автомагистрала „Хемус““, каза Нанков. Финансирането е в размер на 24 млн. лв.

„До края на юни е срокът за полагане на маркировка и сигнализация“, обясни още той.

Вицепремиерът Томислав Дончев поясни, че пътят има изключително важно значение за региона.

„Има огромен трафик в посока Габрово – Севлиево и Севлиево -Габрово“, обясни Дончев и посочи, че пътят се свърза директно с Коридор 9.

„Обходният път е пряко свързан с транзитния път от Велико Търново, което позволява трафикът да се изнася по обходния път, без да се преминава през града. Отсечката позволява по-бърза връзка със съоръжението. Темата, която ще се отвори в по-близко бъдеще, е трафикът през няколко села, защото трафикът ще се увеличи с 30-40%, когато имаме тунел", обясни Томислав Дончев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети