Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата

Политика

Борисов: Институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата

Снимка:

Потреблението на незаконни цигари у нас продължава да намалява, отбеляза премиерът

Данните категорично потвърждават досегашната положителна тенденция на устойчиво намаляване на потреблението на цигари, непредназначени за българския пазар. Това е и най-яркото доказателство, че институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Министър-председателят сподели и добрата статистика в борбата с контрабандата. „Потреблението на незаконни цигари у нас продължава да намалява и през първото полугодие на 2020 г. Това сочат данните от традиционното проучване на "Инициативата срещу незаконната търговия". Отчетените нива и през двете тримесечия на 2020 г. са по-ниски спрямо нивата от края на миналата година: за първото тримесечие на 2020 г. е 1,8%, за второто тримесечие е 2,6%, при 3.1% за последното тримесечие на 2019 г. А през 2010 г. незаконните цигари бяха цели 34,5%!“, пише Борисов.

Той напомня, че добрите резултати водят и до висока събираемост на приходите в бюджета. „Това ни дава възможност постоянно да разширяваме политиките в помощ на хората в настоящата сложна обстановка. Благодаря на „Инициативата срещу незаконната търговия“, чийто организатори дори по времето на пандемия успяха да проведат това важно проучване“, допълва премиерът.   


Коментари (1)

коментар Г-н Борисов бсп и дпс още повече ще Ви намразват защото им спирате ""бизнеса"" (в кавички)!
29.10.2020 17:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още