Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Историческа грешка би било, ако не се даде европейска перспектива на Северна Македония и на Албания

Политика

Борисов: Историческа грешка би било, ако не се даде европейска перспектива на Северна Македония и на Албания

Борисов: Историческа грешка би било, ако не се даде европейска перспектива на Северна Македония и на Албания - Tribune.bg
Снимка:

Военни действия аз не мога да подкрепя, коментира премиерът офанзивата на Турция

Историческа грешка би било, ако не се даде европейска перспектива на Република Северна Македония и на Албания, заяви министър-председателят Бойко Борисов преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел. „Имаме ясно становище, много важно за Балканите, региона и съседските ни отношения – да се даде перспектива за ЕС“, категоричен беше премиерът. „Имаме толкова претенции към тях, но не бихме си позволили да ги спрем да започнат преговори. Това ще бъде тежък удар за народите в тези държави“, добави министър-председателят.

Попитан от медиите за Брекзит, премиерът Борисов отбеляза, че се възхищава на Мишел Барние и изрази благодарност за свършената от него огромна работа. Още по темата според министър-председателя няма как да се коментира, преди тя да е минала през британския парламент.

На журналистически въпрос относно събитията в Североизточна Сирия премиерът Борисов заяви: „Ние сме подкрепяли Турция винаги, когато е имала проблеми с миграцията, с лагерите и затова сме давали пари. Но докато води война, военни действия аз не мога да подкрепя. Никаква солидарност не мога да имам за война. Към никого. Каквато и да е цената на това – пак го повтарям. За всичко друго сме ги подкрепяли, защото сме партньори и в НАТО, комшии сме и те ни пазят от мигрантската вълна. За войната не могат да очакват подкрепа“. Министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен, че войната трябва да спре.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ГЕРБ БГ председателството на ЕС е пълен провал, а пък за дипломацията да не говорим
17.10.2019 22:43 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети