Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов изрази надежда за успех в разговорите с „Хюндай“, продължават преговорите с „Фолксваген“

Политика

Борисов изрази надежда за успех в разговорите с „Хюндай“, продължават преговорите с „Фолксваген“

Борисов изрази надежда за успех в разговорите с Хюндай, продължават преговорите с Фолксваген - Tribune.bg
Снимка:

България е известна със заводите си в автомобилостроенето, посочи премиерът

„България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Страната ни е прекрасна дестинация, с много добро качество, с много добри възможности“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред български медии в Сеул по повод бъдещо сътрудничество с компанията „Хюндай“.

За първи път от 1990 г. български премиер е на посещение в Южна Корея. По време на визитата си Борисов посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“, който се намира в гр. Хуасонг.

Българският министър-председател отбеляза, че решенията на компанията „Хюндай“ се взимат от членовете на бордовете и изрази надежда, че ще продължим да имаме успех в разговорите. Той посочи, че по време на посещението с водената от него делегация в иновационния завод, страната ни е представила офертите си.

 „Те бяха в България, ние – тук“, заяви премиерът Борисов и уточни, че ако накрая „се харесаме и е взаимноизгодно“, ще бъде положено началото на партньорство. „Но и сега правим доста неща за „Хюндай“ в България“, посочи Борисов.

„Заради продължаващите с „Фолксваген“ преговори, навсякъде в света са чули за страната ни“, каза още премиерът Борисов.

Премиерът акцентира още, че са възможни инвестиции от Република Корея в производството на батерии, акумулатори, в иновации и по отношение на суперкомпютъра, който от догодина ще е в България. „Много добре познават България, останах приятно впечатлен“, изтъкна Бойко Борисов. Той припомни, че след като през 2017 г. премиерът на Република Корея е бил в България, доста се е увеличил стокооборотът между двете държави.

„Страната ни е привлекателна за инвестиции не само в машиностроенето, но и в сферата на туризма“, добави българският министър-председател. Той подчерта, че целият Център за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“ е бил с български знамена, надписи, дори на полицейските коли и мотори, което е ярък знак за отношението към страната ни. „Стабилността в България се отчита, така че да бъдем търпеливи, нещата с инвестициите ще станат“, посочи премиерът Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети