Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов към пътуващите: Не надхитряват мен, застрашават възрастните си родители

Политика

Борисов към пътуващите: Не надхитряват мен, застрашават възрастните си родители

Снимка:

Премиерът благодари на всички онези, които спазват мерките и са дисциплинирани

Фактите са безмилостни в наша подкрепа. Дотука сме прави, доказано е. Това заяви премиерът Бойко Борисов относно предприетите мерки срещу разпространението на коронавирус у нас. Той припомни, че статистиката е доказала, че в България има най-малко заразени и жертви.

„Съветвам моите политически опоненти да не дават примери с други държави. Дадоха примери със Сингапур, няколко дни ги съсипа вирусът. Дадоха пример с Русия, вчера Путин извади армията“, посочи Борисов.

Той разкритикува всички, които не спазват мерките и въпреки многобройните призиви тръгнаха на път за Великден.

„Не са надхитрили мен или полицията.  Дано съдбата им не е такава. Застрашaват възрастните си родители. След това на неговата съвест ще тежи това“, заяви премиера.

Борисов припомни за тежката ситуация по света и как в САЩ и Франция има черни рекорди с хиляди умрели. Предупреди и че ако не спазваме мерките и нас ни чакат черни данни.

Премиерът благодари на всички онези, които спазват мерките и са дисциплинирани.

Обясни и че масовото тестване не означава да се изследва цялото население и че никоя държава по света не можа да направи това в момента.

„Много от моите колеги правят успокоителна терапия на населението. Казват: „много скоро“, „след две седмици“. За мен не е честно. Няма лекарство, няма ваксина, никой в света не знае какво ще прави“, посочи Борисов.

Всеки ден с ген. Мутафчийски обсъждат ситуацията.

„Аз също като вас искам да ми каже: "Хайде да отпуснем мерките", да тръгнат хората към планините и морето. Като гледам как вървят приходите в бюджета, изтръпвам. Важно е да ви запазим живота, после ще се оправим“, подчерта министър-председателят.  

 


Коментари (1)

Ами да... Хитрата сврака - с двата крака.
16.04.2020 17:23 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още