Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов категоричен: Бюджет ще има, макар да е лош и да светнат всички лампи в червено за фалит

Политика

Борисов категоричен: Бюджет ще има, макар да е лош и да светнат всички лампи в червено за фалит

Аз си имам топъл остров и той се казва Банкя, каза още лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с актива на партията и симпатизанти в Монтана. Той започна с политически виц: Защо Борисов и Дончев 20 години карат заедно? Защото Дончев казал:  Борисов стоеше винаги по-високо от мене, а Борисов отговаря: Дончев виждаше по-далеч“.  

Борисов отново повтори, че в между първо и второ четене ще настоява да се поправи неправдата с високите сметки за ток на всички храмове у нас, независимо от вероизповеданията.

Бившият премиер подчерта, че новите пътища за Северозападна България вече можеше да са готови, но благодарение на кабинета „Петков“ една лъжица асфалт не е сложена. „Те говорят само за корупция, колкото и услужливо да ги браните. Искам тези млади хора като се замислят да видят, защо горивото е толкова скъпо, при положение, че рафинерията е руска, горивото руско – най-евтиното. Горивото се изнася през Сърбия с влакове, после го вкарват обратно и всеки един от нас дава по 1 лев на всеки литър. 300 милиона крадат всеки месец, я си ги представете в чекмеджета, представяте ли си колко сте ограбени. Опровергайте ни, че не е така и, че не ги изнасяте в офшорките“, заяви Борисов по темата с горивата.

„Питам уважаемите медии когато Кирил Петков казва, че инфлацията му е привнесена. От къде му е привнесено, Кой? Тока се произвежда в България. Всичко е българско, 100%. Ако не беше изпуснал всякакви кризи нямаше да се стигне до тук. На места имаме рекордна реколта на ечемик, те дори почнаха да говорят глупости за продоволствена криза. Добре, че не купиха жито за милиони. Зверски пиар и 0 насреща“, каза още бившият премиер.

Той допълни още, че слънчогледа за олиото също е в България и прочете: За последната година риска за фалит на държавата измерен от международните финансови пазари се е удвоил. Борисов допълни, че само преди няколко дни Асен Василев е изтеглил искането си да тегли над 2 милиарда лева дълг, защото лихвите по дълга на България измерен отново от същите финанси пазари е нараснал десетки пъти.

„Преди малко разбирам, че след като корупцията е избуяла, Нинова казала, че Радев искал да е управляващия в сянка, а Кирил Петков отпред. Ако вие сте знаели за готвена такава корупция, защо не сте говорили до сега в нея? Асен Василев е усетил какво ще се случи при разпадащата се коалиция, защото те сами се свалиха, заради корупция и недаване на пари на един на други да ги откраднат. Тези обвинения тези дни показаха колко гнило на повърхността е всичко това. Аз мисля, че тези млади хора, които днес ги защитават ще ги бият с камъни, като видят всичко това“, каза още Борисов и заяви, че заема от Василен не е изтеглен, за да не остави никакви пари на служебното правителство на Радев, за да се издъни и няма да има пари за пенсиите, както когато уж са били хакнати „Български пощи“.

Борисов заяви, че този пъклен план няма да се получи. „Те искат ние да им провалим бюджета. По-слаб, по-вкарващ в катастрофа бюджет не може да се напише. Петков излиза и говори, че парламентът и ГЕРБ му пречат за Плана за възстановяване, а няма нито един внесен закон, само приказки. Затова този бюджет ние сме предложили пари за лекарите, храмовете, за полицаите, пожарникарите, военните, за пенсионерите 15%. Смисъла на бюджета е философията на управление, така че всички да получат необходимото. Те затова го правят за три месеца, за да не може никой да ги хване“, подчерта Борисов и допълни, че последната една седмица без нито веднъж ГЕРБ да обиди някой, те сами си изкарват кирливите ризи.

Борисов припомни и интервюто на Кирил Петков пред „Гардиън“, където премиерът в оставка казва, че ако Радев дойде на власт ще спре износа на оръжия за Украйна, а самата Нинова продължава да твърди, че един патрон не излиза от България за войната.

Връщайки се на темата с бюджета, лидерът на ГЕРБ заяви, че за да не дават никакъв повод за спекулации, депутатите на партията да гласуват „за“ и като минат изборите хората сами ще видят за какво става въпрос при тези изключително високи лихви на пазарите.

 „Обяснете обаче на пенсионерите, че като се направи всичко това ще светнат всички системи на червено във фалит. Затова винаги се говори за балансиран бюджет“, каза още Борисов и допълни, че ако има разум и, ако народът реши то ГЕРБ имат готови решения за сваляне на инфлацията.

„Благодаря на всички 59 депутати от ГЕРБ, за разлика от ПП, които се чудиха къде да отидат, пък от БСП щяха да напускат коалицията. Благодаря ви, че бяхте истински европейци и свалихме ветото“, каза още Борисов и се обърна към медиите, които от вчера обявяват, че Христо Иванов и ДБ с техните 12 депутата са взели „историческото решение“ за Северна Македония.

„Все пак благодаря на Христо Иванов, който ми се обади вчера и ми каза: Благодаря ти, без теб това нямаше да стане“. Цяла Европа го знае вече. И този път лъжите, че Митрофанова го свалила вече не минават, защото уважаваната от мен посланичка седи от дясната му страна в кошарката в Народното събрание и се казва Корнелия Нинова. Ето както му решихме въпроса със Северна Македония и пак те е страх, че Радев би спрял износа на оръжия с Украйна, че би върнал руския газ, вкарай един закон и ние ще гласуваме „за“, за да не се плашиш“, обърна се Борисов към Кирил Петков.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че е време да се спре с квалификациите, защото света е в криза и на България й трябва дясно-центриско управление. „Ако искаш да кажеш на тези хора в Монтана, че са мутри и мафиоти, някой на сила ги е довел тук – оценките се дават на изборите. Ако не бяхте излъгали с машините, резултатите щяха да са други“, заяви още експремиерът.

Той призова, че ако има разум ще се отиде на избори и в зависимост от вота на хората, на базата на програми ще се състави правителство. Той допълни, че ако ГЕРБ беше още на власт, България вече щеше да е в еврозоната. „Благодарение на Кирил и Асен няма да видите еврозона. Честито на Хърватите, на нашите братя, хвала на Пленкович и хърватския народ. Ние ще стоим тук и ще си говорим за белите държави, нещо което и политически беше договорено“, заяви още Борисов.

Запитан от медиите дали ще отиде на топъл остров както поиска Кирил Петков, Борисов заяви, че той остров си има и се казва Банкя. „Там бе арестуват и там протестират срещу мен. Той да мисли къде ще отиде, защото с тези предатели като Бойко Рашков, които утре ще го подгонят, да мисли“. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати