Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Кипър е важен търговско-икономически партньор на България

Политика

Борисов: Кипър е важен търговско-икономически партньор на България

Снимка:

Премиерът се срещна с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис

Република Кипър е важен търговско-икономически партньор на България. През последните години има стабилен ръст на двустранния стокообмен. Трябва да се търсят възможности за увеличаване на търговския обмен, включително чрез съвместно излизане на трети пазари. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се срещна с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис.

По време на разговора им в Министерския съвет двамата дадоха отлична оценка на българо-кипърските отношения, които се развиват стабилно, в дух на приятелство и сътрудничество от установяването им досега.

Според премиера Борисов политическият диалог между България и Кипър е изключително полезен, защото мотивира активната работа във всички сфери от взаимен интерес. Българският министър-председател изрази надежда, че занапред ще се разшири още повече спектъра на посещения на ресорни министри между двете държави. Борисов изтъкна потенциала на подписаните през последните години двустранни споразумения в областта на земеделието, туризма, енергетиката, културата, образованието и науката, корабоплаването.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи още, че членството в Европейския съюз е също много солидна база за развитието на партньорството между България и Кипър.  


Коментари (1)

О Пладнешки Разбойко - специалист по всичко.
30.07.2019 22:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още