Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Кирил Петков и Асен Василев обогатиха посредниците на оръжие за Украйна

Политика

Борисов: Кирил Петков и Асен Василев обогатиха посредниците на оръжие за Украйна

Борисов: Кирил Петков и Асен Василев обогатиха посредниците на оръжие за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Плочата на паметника на Съветската армия трябва да се премахне

„Днес се навършва една година от войната в Украйна. Оттогава знамето на  Украйна е поставено в централата ни. Осъждането е фактор, който помага морално, но ние искаме освен на Украйна да помагаме и на България да бъде рамо до ромо до целия демократичен свят. Кабинетът „Петков” не внесе закона за даване на въоръжение на Украйна, като така изпуснахме много време, защото така можехме да реорганизираме и  нашата армия. Те предприеха друга практика като  продаваха оръжие през посредници, което е обогатило посредниците. Същото направиха с нафтата и бензина-пак през последици и пак много хора са станали богати”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

Той бе категоричен, че благодарение на глупостта или корупцията  на Кирил Петков и Асен Василев  са отишли милиарди към „Лукойл”, а  в същото време българите са вадили по един лев от джоба си, за да се обогатяват разни хора.

Борисов припомни, че МГЕРБ са дарявали средства за Украйна, а партията е пратила украински деца на море.

Общинският съветник Димитър Вучев обобщи, че преди три години от „Демократична България” са предложили демонтаж на паметника на съветската армия.

„И ако първите две години обстановката бе съвсем различна, то към настоящия момент ситуацията е друга. Войната промени тази теми и ние се присъединяваме към ДБ с искането тя да  бъде завинаги решена”, заяви Вучев.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че плочата на паметника на Съветската армия  трябва да бъде премахната.

„Самата дума вандалски акт за нещо толкова правилно. Сега стотици хиляди са загинали.  Това е варварска война. Общинските съветници на ГЕРБ да внесат същото решение за премахването на паметника или да се присъединят към това на ДБ. Катя Захариева е в Киев заедно с политици от 13 европейски държави по повод една година от войната. В същото време в тази една година се вършеше грозна търговия. Другите държави застанаха официално и изпратиха оръжия, а в България за да си запазят местата не приеха нито един от тези закони”, каза още Борисов.

„Когато от едната страна има агресор няма нюанси и всеки трябва да се определи. При числата също няма нюанси, като започнем от инфлацията”, допълни Томислав Дончев.

„Още преди година с експерти казахме, че най-големият бич е инфлацията и тя ще е пречката за приемането на България в Еврозоната. Думите ни пряко бяха потвърдени от Валдис Дубровскис, той каза, че високата инфлация е пречка за приемането ни в Еврозоната. Инфлацията лесно се отпуска, но трудно се връща назад. Това е резултат от авантюристичната политика на правителството "Петков", допълна Дончев.

Той бе категоричен, че страната ни е била свидетел на  помпане на външния дълг.

„Преките чуждестранни инвестиции за 2020 година са били 20 милиарда, за следващата са били 1,5 милиарда, прогнозата е за спад от 6 процента. С тази политика трябва да се спре. То и 3 процента дефицит не е за хвалба. Българи трябва да се върне на нулевите дефицити”, каза още той.

„Или както казва Радев, когато влезеш през задния двор на политиката, резултатите са тези. По европейските форуми не виждах премиери, а президент, каза Борисов. Той обобщи, че Кирил Петков и Асен Василев не  разбират, че  инфлацията е скрит данък. Законите са техническата част, приемането ни в Еврозоната е политическата част и ние я свършихме. Бяхме в такава изолация, че можеха да приемат каквито закони искат. Правителството на Петков показа как не иска еврото. С нелегалния трафик се отдалечихме от Шенген, подчерта Борисов.

Той заяви, че законите ще се приемат след 2 април мигновено и запита,  как ще се справим с инфлацията и цените.

„Финансовата министърка да каже как ще се справи с потреблението. Сега децата пият по-малко с 25 процента мляко ли? Едно кило жито не купиха. Къде са осемте магистрали, избиват се по пътищата. 1,5 милиарда им готови им оставихме. Къде му е му е летището на Русе, къде са трите моста на Дунав. Екологични бомби са навсякъде. Всичко това тези хора ни го причиниха и имат наглостта да ни кажат, че са добри! Сега като видяха, че не могат да ни победят решиха да събират хора от кол и въже, ако могат да ни победят. Те в момента имат 10-12 процента спрямо ГЕРБ. Обръщам се към ЦИК да преосмисли решението си, защото ще можем да преброим колко хора са гласували с машини и колко с хартия”, каза Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети