Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Когато се гласува съдебната реформа, Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата. Кирил и Асен ги няма!

Политика

Борисов: Когато се гласува съдебната реформа, Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата. Кирил и Асен ги няма!

Борисов: Когато се гласува съдебната реформа, Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата. Кирил и Асен ги няма! - Tribune.bg
Снимка:

Бойко Борисов, ГЕРБ

„Моралът на „Да, България“ е усвоявал пари в нарушение на закона, посочи лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов викна депутатите от своята парламентарна група на среща днес за отчет на изминалата седмица в Народното събрание.

„Как прокуратурата си затвори очите за документите с невярно съдържание на Кирил Петков или неявяването в съда като свидетел на Бойко Рашков. Как да разчитаме, че ще има развитие по „Джемкорп“, каза при откриването на срещата Десислава Атанасова. „Май на някои въобще не им се иска съдебната система да бъде реформирана, защото тогава корупционните им схеми ще излязат на светло“, подчерта тя.

Бойко Борисов се взъмути как, когато се гласува съдебната реформа в парламента, „Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата. Кирил и Асен ги няма в залата“.

„Водещи изпадат в истерия и правят Делян Добрев виновен, че Кирил и Асен не са в зала. Аз къща в Барселона не съм имал, нямал съм и кюлчета. И чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се произнесли вече. Как докато са „Промяната“ бензинът е по-скъп, като паднаха от власт и цената е по-ниска“, посочи Борисов.

„Ето ги мнозинствата. Десислава Атанасова ми казва притеснителни неща. Дори в САЩ мине, не мине ден, намерят секретни документи. Едни сменили посоката, други пътя, но факт. Тука има доказани неща. В Щатите може Байдън, Тръмп подред да ги карат, тук не, пазим ги“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Бензинът вече е с лев по-скъп. Колкото по-свирепа става войната в Украйна, светът влиза в този конфликт, в България газът пада. Някой му дал опорка „кървавото петно“. Абе, ей, вие обрахте държавата за няколко месеца. По лев на месец са милиарди левове в полза на Путин. Мерси, Деляне, че четете и ги доказвате тия работи“, каза още Борисов.

„Бе вие искахте децата да вкарате в затвора затова, че не ви дават да крадете бе. Като ги няма Кирил и Асен какво стана с цените? Оправдание война вече няма!“, отсече лидерът на ГЕРБ.

„Вчера гледах Георг в „Панорама“. Той добре се справи“, подчерта лидерът на ГЕРБ. Борисов коментира и цитат от изказване на Минчев, че България е изнасяла оръжие за Украйна още преди решението на НС.

„Защо не го приехте тогава, като сте го знаели. Така само печелят посредници, а не ние. Защо не дарихме и да сме там, където са всички бели държави и да осъдим този режим на Путин с действията си. Или тогава вие сте лъгали, или Корнелия Нинова“, категоричен бе Борисов.

„Нинова в парламента отрече да е знаела за подобно нещо. Сиреч вижте борбата за министерските кресла какво вади“, отбеляза той.

„Убеден съм, че всички тези неща ще станат ясни. За съжаление войната там се усложнява, все повече страни се замесват и нищо не показва, че това ще спре“, коментира още Борисов по повод войната в Украйна.

По отношение на закона за безплатните учебници, Борисов подчерта, че е важно и какви нови ще бъдат приети като даде пример с информатиката. „Защото света се променя бързо и е важно училищата да бъдат гъвкави“, отбеляза той.

Той поздрави депутатите и за синята карта, което е важно за работодателите.

„Мисля, че те от неумения, от жаждата за власт и скъпоплатени пиари изострят отношенията между РС Македония и България. Ние настояваме виновните за жестокия побой над Християн да бъдат намерени. Тук обаче виждам опит отново Северна Македония да се върне към руското влияние, целенасочено се прави много активно. Много е важно Северна Македония и Албания да са в ЕС. Когато е трябвало да се промени Конституцията в РСМ, нашият премиер заедно с „Еконта“ хвъркаха със самолет. Но месеци наред не бяха обеди, вечери, работни групи, магистрали, жп линии...“, възмути се Борисов.

„Дойде премиерът им тук в тази зала. Казах му: „Колега тръгвате по плоскост, която няма да ви доведе доникъде. Защитете българите, защитете ги. Много добре знаеш, че строите магистрали към Белград и Тирана, а не за България. Няма да направите нищо, защото важните теми ги заметохте под килима. Ще дойдат президентските избори, Стево ще се кандидатира и накрая ще попаднете в лапите на Русия“, припомни Борисов и продължи:

„Той ме уверяваше, че всичко е наред и премиера му обещал, че всичко ще е наред, самолетът щял да лети. Ама той литна един път и до там“, възмути се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че времето е проспано от Кирил Петков. „Евтина опаковка, като най-големия наивник са го преметнали. Сега от Слави Трифонов разбираме, че неговата външна министърка не е знаела. Корнелия не знае, че изнасяме оръжия за Украйна, Трифонов не знае за други неща. Ако крайният успех беше добър, ще кажем браво. А той ни вкара и ни задъни в процеси, които тепърва ще назряват, защото някой много иска България да наложи вето. Един такъв акт, на пребит българин, настройва обществото и устройва Путин и неговите планове за Балканите“, смята Борисов.

Той заръча на депутатите си да проверят казуса с подадените оставки за корупция в Украйна и каква е причината. Като един от скандалите е бил, че в хранителните магазини е в пъти по-евтино от това, което е за армията.

„Знаете ли решението на МС какво да дарим на Украйна от сряда – цял генератор 5 киловата, 529 хиляди литра вода, 24 тона кисели краставици, зелен фасул, паприкаш, капия. Не отричаме, че хората имат нужда от храна, но решението на Народното събрание е съвсем друго и ми напомня за това как, когато Кулеба обикаляше тук и искаше оръжия, те му казваха, че ще дадат бронирани жилетки. Той казваше, че тогава ще умрат защитени, а сега вероятно ще умрат нахранени“, коментира от своя страна Христо Гаджев.

Даниел Митов коментира, че в момента има възможност при добри преговори ние да дадем модернизирани танкове, с които Украйна да може да работи без обучение, а ние да получим нови „Леопард“. „За съжаление обаче служебното правителство не води подобни преговори“, каза той.

Борисов коментира, че в момента са много възможностите, защото целия демократичен свят е на едно мнение. Той допълни, че статията в „Ди Велт“ е много хубава, но ако имахме официален договор за това.

„Кирил Петков и Асен Василев наистина щяха да са герои, а не партия на посредниците и комисионните“, отбеляза той.

„Не се занимавайте с Nexo, а с това как ДБ против морала са усвоявали пари. Защото не вярвах на ушите си, когато Христо Иванов каза – „Свалете това от Дарик“. Как ще свалиш нещо от медия, ако не й плащаш или не са зависимиВъзможността е само, ако е твоя или ако е толкова зависима от тебе, че да й кажеш да го свали. А той го каза толкова убедено. И в същото време тези хора и техните подвластни водещи ми говорят за морал. Няма повече да допускаме това и ще отговаряме на всички. Свободна медия ли е това, на която лидер на партия й казва какво да сваля. И това са моралистите към нас. Когато се решават по-важните въпроси, те имат работа навън, къде е по-важният въпрос. За съжаление хората очакваха промяна, защото ние самите много се променихме“, коментира още Борисов и допълни, че тези, които са искали брошката на промяната, са се провалили.

На финала Борисов пожела: „щастлива събота и щастлива неделя“, иронизирайки бившия културен министър Атанас Атанасов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети