Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина!

Политика

Борисов: Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина!

Борисов: Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина! - Tribune.bg
Снимка:

„А ние когато поискахме информативна декларация по КПП-тата, какъв шум беше!“, припомни премиерът

Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина! А ние когато поискахме информативна декларация по КПП-тата, какъв шум беше! А сега Гърция като въведе електронните декларации, нищо никой не каза, чинно си ги попълват. Ние искаме да държим хората, които ще пътуват, информирани“.

Това заяви в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов.

Той коментира и последното предупреждение на Световната здравна организация, че предстои влошаване на кризата с коронавируса.

Вчера СЗО пак ни уплаши много. Съжалявам, че в тези месеци толкова пъти се менят позициите – със, без маски. Ние следваме протоколите на СЗО. Вчера казаха, че най-лошото тепърва предстои в условия, в които държавите търсят разхлабване на мерките и връщане към нормалния живот“, заяви министър-председателят.

Той съобщи, че над 300 хиляди работни места са били спасени по мярката 60 на 40.

Днес ще искам да подкрепите нов дизайн за мярката 60/40 – досега по нея сме платили около 130 милиона лева безвъзмездно и сме запазили 160 хиляди работни места в близо 9 хиляди предприятия. Има подадени около 17 хиляди заявления по мярката за около 300 хиляди работници. Помогнали сме на микро, малки, средни и големи фирми – има и една с 2800 души работници“, съобщи Борисов пред министрите.

Новата мярка ще действа до 30 септември и ще запази 300 хиляди работни места, ще ни струва милиард от бюджета.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Декларациите на Гърция са електронни, и се попълват бързо и лесно от грамотните хора. А бг декларациите бяха на свободен текст, на хартия, на КПП, разнасяше се заразата, заради простаци като Вас. И безумно беше да правиш КПП. Затваряш всичко, и заразата отшумява, както при съседите. А СЗО е една мафиотска организация, която излъчва противоречиви информации.
01.07.2020 13:54 / Отговор
Джедай Тотю Ами дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина, щото знаят, че там номерата им не минават и за най-малкото нещо така ще изядат дървото, че ще им се прииска да не са се раждали! А тук, понеже могат да „бутнат“ я на катаджия, я на друг контролен орган, и се правят на големите баровци! Да, ама когато ги насвие и нашата полиция с декларации и проверки и нашите тарикати почват да вият като карпатски вълци, а като излязат в чужбина – са неми и безгласни като чушкопеци! Мълчат и гледат като търтени дирници!
01.07.2020 19:01

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети