Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Конспирациите със Стратегията за детето – това е новата Костинбродска афера!

Политика

Борисов: Конспирациите със Стратегията за детето – това е новата Костинбродска афера!

Борисов: Конспирациите със Стратегията за детето – това е новата Костинбродска афера! - Tribune.bg
Снимка:

„Помислете! Какво ще ги прави държавата тези деца? Къде ще ги настанява?“, призова за разум премиерът

„Като дойдат избори има цели щабове, които мислят каква мръсотия да направят. За нещастие често им се получава – Костинброд, Истанбулската конвенция, козичките. Обръщам се към тези, които са притеснени от Стратегията за детето – това е нова Костинбродска афера!“

Това обяви в интервю пред БТВ премиерът Бойко Борисов.

„Казват – така се говори, че държавата ще ни взима децата. Помислете! Какво ще ги прави държавата тези деца? Къде ще ги настанява? Това и сега го има в закона, ако дете е третирано като животно, ако е бито и изнасилвано, да. Как ще се вземе детето на нормално семейство? Кой да успокоя, за кое? Как да ги успокоя“, попита премиерът.

Той е категоричен, че по принцип стратегия е нужна, защото децата в проблемните семейства имат нужда от закрила и има хиляди случаи на тормозени деца.

Сезирани са службите и ще бъдат хванати „пасторите“, които плашат хората, обеща Борисов.

Той коментира темата със заплатите на медицинските сестри.

„Не съм ги подвел, 5 млрд. 256 млн. лв. са отпуснати за здравеопазване. Следващата година за здравеопазване ще има 300 млн. повече. Медицинските сестри в едни болници получават много добри пари. Заплатата там никак не е 950 лева“, подчерта Борисов.

На въпрос как автоматично повишаването на цените на здравните пътеки ще повиши заплатите на медицинските сестри, Борисов отговори, че следи „общата рамка, важно е ние да отпускаме повече пари всяка година за сектора. Оттам всички лекари и специалисти трябва да си направят своето разпределение така, че да получат по-високи заплати“.

„Помните ли какви бяха линейките, а какви са сега? Същото важи за ремонтите на сградите и апаратурата в тях. Вече няма болница без най-съвременна апаратура. Така както за военните, за полицаите, - дадохме пари“, допълни Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети