Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Мораториумът не решава проблема, отлагат за 1 април (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Мораториумът не решава проблема, отлагат за 1 април (ВИДЕО)

Никой не обясни, че мораториумът не решава проблема. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в пряко включване от централата на партията. Той е категоричен, че проблемът просто е отложен за 1 април.

„Как сме регулирали досега? Държавата поема буфера, ей това се опитахме да им предложим, но не ни разбраха“, обясни той.

„Въглищата ли станаха по-скъпи? Заплатите на работниците ли се вдигнаха, за да се вдигне цената в пъти?“, попита Борисов.

Борисов заяви, че трябва в парламента да се настоява за по-ранно приемане на бюджета „Чувам, че евентуално януари или февруари, като се приеме бюджетът, ще трябва да се актуализира юни“. Напомни, че и на тях са им предлагали два пъти мораториум, но не се съгласили, защото това отлага проблема.

„След Орешарски платихме за КТБ, за американските централи и за руските реактори, над 6 млрд. Популисткото харчене на пари някой трябва да го върне. Ако искат да чуят, добре. Цялата власт е тяхна, те носят цената на управлението", каза Борисов.

По темата със зеления сертификат лидерът на ГЕРБ коментира, че той трябва да е или за всички или за никой. „Демократичният свят прие сертификата и той работи, а тук Кацаров така го въведе от днес за утре и така го опорочи. Вие като ПГ ще настоявате да е за всеки човек и не може да се дели парламента. И каква е тази мода да се издава заповед за след 50 дни, е това е популизъм. За да отидеш на ресторант трябва сертификат, но не и за държавните служители“.

Според него с ваксините за децата е могло да се изчака. „Докато не сме на 100 % сигурни, че това е гарантирано, че не уврежда, не се налага. Те го карат по-леко“.

Борисов коментира и срокът от 100 толеранс за всяка власт. По думите му мнозинството се държи така, все едно ГЕРБ са управлявали, а не Радев и служебния кабинет.

„Тези 100 дни отдавна са минали, Асен Василев, Стефан Янев и Бойко Рашков са 2 и 3 път министри. Въпреки това, че ще дадат 100 дни на онези министри, които не са били досега във властта - на културата, на спорта например.

Борисов нарече глупост заявката на Кирил Петков да ходи пеша,

„Той губи време, има криминални лица, всякакви – може би искал да изглежда народен . Той и Радев ходи с колело на работа, но веднъж, И аз съм правил такива глупости“, спомни си лидерът на ГЕРБ. 

По думите му е важно държавата да върви напред, но с тези цени на тока и газа ще е трудно.  Той изрази надежда да пуснат газовата връзка с Гърция и заяви, че са имали време за азерския газ.

Иначе ГЕРБ ще предложи в НС ДДС за ресторантьорите да остане 9% до края на 2022 година, което в момента важи до края на 2021.  „Ако не се приеме до 31 декември, ще платят 9 % а тези, които платят след полунощ ще дадат 20 на сто. За да няма хаос, предлагаме до 2022“.

Поръча на депутатите да следят какво се случва в Украйна.

Нека да покажат какво могат това е добре за държавата, ние не искаме да препънем никого, каза Борисов в заключение.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема