Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов на 1 юни: Отпускаме помощ на нуждаещи се семейства

Политика

Борисов на 1 юни: Отпускаме помощ на нуждаещи се семейства

Борисов на 1 юни: Отпускаме помощ на нуждаещи се семейства - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ внася предложение за отпускане на 250 лв. на семейства, чиито деца са записани в осми клас

„Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода. Затова и образованието винаги е било наш приоритет.“ Така премиерът Бойко Борисов поздрави малчуганите по случай Международния ден на детето.

„През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система“, сподели на страницата си във Фейсбук още премиерът.

Той съобщи, че по предложение на социалния министър Деница Сачева е разпоредил Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас.

„Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим. Помощта ще е обвързана с посещенията в училище. Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението. За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им“, допълва Борисов.

И още:“На 1 юни отново ще пожелая на децата здраве и щастливи дни, а на зрелостниците – успех на матурата!“

 

Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода....

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 31 май 2020 г.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати