Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов на 63: Виновен е, че го харесват

Политика

Борисов на 63: Виновен е, че го харесват

Борисов на 63: Виновен е, че го харесват - Tribune.bg

63 години. Толкова ще отбележи днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По традиция ще го направи със семейството си – с дъщеря си и с любимите внуци Бойко-младши и Иван в семейната им къща в Банкя. Децата, които  станаха свидетели как в една наглед спокойна вечер дядо им беше арестуван. Те не знаеха, че това се прави без причина, без заповед и без доказателства. Но получиха урок “по демокрация” и какво точно е “промяната”.

Тази година рожденият ден на Борисов съвпада с началото на края на правителството на Кирил Петков, което доведе страната ни до безпрецедентни кризи, поголовно покачване на цените и растяща инфлация.  “Промяната” на Петков и Василев  наистина дойде-видяха го не само Бойко-младши и Иван, а и българите. Лошото е, че промените дойдоха с корупция, невиждани външни заеми и някак си с по-малко демокрация…

А Борисов по принцип си е виновен. С това, че е един от най-силните лидери в политическата история на България. Роден на 13 юни 1959 г. той е най-дълго управлявалият демократично избран министър-председател в България.

Кой друг, ако не Борисов е виновен, че репресиите, на които беше подложен,  напук обединиха още повече ГЕРБ. Членовете на партията доказаха, че стоят зад и до лидера си и няма да се подадат на натиск от управляващата коалиция при акцията на “силния на деня” Рашков в Банкя. А и не само при нея.

Желанието и неистовите усилия да се отслаби влиянието на Бойко Борисов парадоксално все повече пълни площадите и залите във всеки град, село или паланка, където отива, за да чуе хората. Стил на Борисов, който изобщо не е наложен сега, когато е в опозиция. Той предпочита срещите, цеховете, селския пазар, па ако щете и прословутия джип пред креслото в Министерски съвет. За да е сред хората. Борисов се снима с тях и слуша думите им. Много слуша, а и за разлика от някои възпитаници на американски университети- знае как да разговори човека пред себе си. По традиция Бойко Борисов работи на рождените си дни, така че и на този не е изключено бившият премиер да иде пак сред хората, придружен от членове на ГЕРБ.

Лидерът им и до днес е тачен от различни европейски лидери. Международният му авторитет сред световния политически елит е безспорен. Признават го дори върлите му критици.

Дали най-дълго управляващият премиер ще поеме управлението на страната ни, изваждайки я от безпрецедентните кризи, предстои да разберем.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети