Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: На фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива

Политика

Борисов: На фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива

Борисов: На фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива - Tribune.bg
Снимка:

Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с COVID-19. Средствата са от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Това съобщи в официалния си профил във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв. Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия.

„Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея. Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни“, категоричен е премиерът.

„Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим“, уверява Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Бойко, неблагодарните русофили,не разбират от християнски ценности. Те си останаха варвари, и каквито мерки да им предложиш, няма да са признателните.
Те могат само да се бият и да крадат.
29.08.2020 13:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати