Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Набелязани са мерки за италианския боклук

Политика

Борисов: Набелязани са мерки за италианския боклук

Снимка:

Набелязани са мерки за италианския боклук. Това посочи премиерът Бойко Борисов и заяви, че на митниците ще бъдат проверявани влаковете и контейнерите.

„В момента съм разпоредил на криминалистите да изземват пепелината от тецовете. Така че, ако някой е горил, по пепелината ще хванем какво са горили“, заяви той.

Борисов отговори и на Асоциацията за дрехи втора употреба.

„Вчера асоциация за дрехи втора ръка излиза с писмо, че видите ли предлагам мораториум върху боклуците. Ние никога не ги разглеждаме, не сме ги разглеждали тях. Боклуци са това, което виждате в Бобов дол, на пристанището във Варна, в Плевен“, обясни още Борисов.

Той посочи, че в цялата страна ДАНС, МВР и Прокуратурата са ангажирани с проблема с боклука.

Относно решението за Перник да се пренасочи вода от язовир „Белмекен“ чрез водопровода на София, премиерът подчерта, че това е работещ вариант.

„Както пътят през Владая се използва от хората в Перник и София, така софийският водопровод ще даде възможност да прекараме вода от „Белмекен“ за Перник. Казвам го това, за да не започнат спекулации, че водата на София ще отиде в Перник. От „Белмекен“ водата през този водопровод просто ще бъде изтласквана. Просто ще ползваме инфраструктурата на „Софийска вода“, обясни премиерът.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив