Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Наблюдаваме ден за ден как се движи пандемията (Допълнена)

Политика

Борисов: Наблюдаваме ден за ден как се движи пандемията (Допълнена)

Борисов: Наблюдаваме ден за ден как се движи пандемията (Допълнена) - Tribune.bg
Снимка:

С повече оптимизъм и ваксинация ще излезем от ситуацията, каза премиерът

Премиерът Бойко Борисов и социалният министър Деница Сачева посетиха Варна. С тях на инспекция в завод за производство на бойлери е и кметът на морската ни столица Иван Портних.

„Наблюдаваме ден за ден как се движи пандемията и дай Боже, да я преодолеем“, каза Борисов. Платили сме 11, 5 милиона за ваксини.   При първа възможност пуснахме учениците, каза още премиерът по повод връщането на учениците от 1 до 4-ти клас в училище. Борисов направи паралел с други държави, където ограниченията са по-строги и има въведени вечерни часове.

Той  съобщи и за доставката на втората пратка с ваксини като уточни, че този слеобед ще пристигнат във Варна и бройките определени за града. По този начин ще се довърши ваксинацията на лекарите, а после да се премине и към доброволната и безплатна ваксинация на всички българи, които искат. През март светът не знаеше какво да прави, а сега вече лекарите знаят как да лекуват, подчерта Борисов.

Той повтори, че България е завършила годината с най-ниския дефицит и външен дълг в Европа. Министър-председателят уточни, че с повече оптимизъм и ваксиниране ще излезем от ситуацията. Ще мине време и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата, каза той.

Борисов отчете напредъка по строителството на АМ "Хемус", като заяви, че отсечката до Търговище ще е готова до няколко месеца.

От своя страна ръководството на завода благодари за мярката 60 на 40 и призна, че са успели чрез нея да запазят своите 540 служители, въпреки пандемията. 

„С мярката 60-40 във Варна сме запазили 10 000 работни места и са платени 22 млн. лв. Това е едно от предприятията, които са запазили хората си, доходите си, и не само това, но имат и нови производства, и нови поточни линии“, изтъкна социалният министър Деница Сачева. 

По-късно премиерът и кметът Портних посетиха новото рибарско пристанище във Варна.  Това е една изключително важна придобивка за града и за рибарите. Държавата и общината работят в добър синхрон и резултатът е видим. Пространството около пристанището също ще бъде облагородено и ще стане прекрасен парк за разходка на хората от Аспарухово. Мисля, че варненци оценяват това, което се направи за града през последните години, отбеляза Борисов.

 „Всичко това се прави в условията на пандемия – стадиони, игрища, зали, площадки, за да могат хората да ги ползват“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети и новия спортен комплекс в кв. „Владислав Варненчик“ . Съоръжението е част от последно изградените инфраструктурни проекти в морската столица. Премиерът Борисов подчерта, че страната ни има най-нисък бюджетен дефицит в Европа и управлява кризата от COVID-19 с най-либералните мерки. Бойко Борисов посочи, че от днес малките ученици влизат в класните стаи и изрази надежда заболеваемостта у нас да продължи да спада.

В новия спортен комплекс в район „Владислав Варненчик“ е изградена многофункционална спортна зала с 280 места и подземен паркинг. В комплекса има футболно игрище, игрища за футбол на малки врати, за баскетбол и волейбол; два тенис корта, алея за бягане, зона за каране на ролери, фитнес на открито, детски кът, паркова зона. Реализацията на проекта е на стойност 7,2 млн. лв. от бюджета на общината. През 2020 г. бяха завършени още два спортни комплекса във Варна  - на ул. „Студентска“ и в кв. „Виница“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Оставка! Смешник, който умишлено прави рекордно малко тестове, за да може пропагандната му машина да тръби и лъже, че се справил лично с пандемията дори без реален локдаун, докато България е с най-голяма смъртност от КОВИД-19 в света, заради неговото корумпирано управление и тотална липса на реформи.
04.01.2021 10:53 / Отговор
Отговор Тия дето горихте маските ли сте "загрижени"за пандемията, айсикктир! По-скоро да докопате кокала сте се загрижили! Сърбали сме ви попарата!
04.01.2021 12:03
Бойко Борисов-доказаният държавник и българолюбец........................................................... Никакви тролове на мутрите(Радев, Манолова, Нинова, Черепа) не могат да го изкарат от правия път-България за българите, Европа, НАТО!
04.01.2021 12:18
Викай си колкото искаш оставка. Няма да я получиш !
04.01.2021 13:06
Оставка! Това, че двама лумпена са горели маски, не значи, че всички са такива. Ама за троловете на ГЕРБ им е лесно да слагат всички под общ знаменател. Проверих и данните за смъртността през 2020г., които показват, че неадекватното и закъсняло поведение на управляващите е струвало близо 15 000 (петнадесет хиляди) български живота за последните два месеца на годината, през които България бележи световен рекорд по смъртност.
04.01.2021 15:11
Аут, трол! Алооо, оставката! Много ти се иска да се разминеш с двама лумпени! Що не ги спряхте, като горяха маските, ? Всички вандалствахте - замеряхте и псувахте полицаите, хвърляхте по тях павета, шишета, урина, кубици слама, която искахте да запалите и да ги изгорите, замеряхте и маскарихте с помия всички институции, разнасяхте ковчези, бесилки, правихте вуду магии, плашихте децата на премиера с черни чували и какво ли не! Двама били лумпените, а?!?
04.01.2021 16:22
До оставка Няма да дава оставка Бойко. ОСТАВАМЕ
04.01.2021 13:04 / Отговор
Оставате на кукуво лято, ще ви изметем всички крадци, лъжци, бандити, мафиоти начело с вашият вожд Борисов. Ама то и по времето на бай Тошо нямаше такъв култ към личността. Не, че Борисов е личност. Това е най-големият хитрец на света.
04.01.2021 15:28
Ха, ха! Гладна, жадна за власт, кокошка, просо сънува!
04.01.2021 16:23

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати