Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Народът гине, цените растат, а ние си играем на туризъм (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Народът гине, цените растат, а ние си играем на туризъм (ВИДЕО)

Не виждам ролята на Радев в процеса с цените на тока и газта, освен че назначи некадърни министри, коментира лидерът на ГЕРБ

„Не знам защо кандидат-президентът днес си позволява да вика енергийния сектор и да бъде отразен както всички нас и да си плати. От къде на къде си позволява да вика държавните дружества? Като капак на популизма му днес иска да вика държавните дружества. Каква е разликата между него, проф. Анастас Герджиков или Лозан Панов. Ще ми бъде интересно дали ще му вземете пари за отразяването“. Това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

Той допълни, че Радев и Кацаров са довели страната до тъмночервената зона по заразени и не е изненада, че военният министър на САЩ ни подминава при посещението си.

„Така както нас ни фактурирате моля да го правите и с кандидат-президентската двойка Радев и Йотова. Има си премиер и министри и не виждам ролята на Радев в процеса с цените на тока и газта, освен че назначи некадърни министри. Народът гине, цените растат, а ние си играем на туризъм“, обяви още Борисов.

„Винаги съм подкрепял правото на хората да правят протести. Винаги съм отстъпвал пред тях, защото в големия брой случаи е имало смисъл от това. На някои това не им харесваше и казваха, че имало връщане назад. Защо е този популизъм, спомням си, че Киро и Асен ходиха в „Мариците“ да се подписват, след като са знаели какво пише в Плана по възстановяване? Защо е тази лъжа да излиза Радев и да казва, че това е „енергийното сърце“, а неговият вицепремиер да е разписал затваряне още през 2026 година“, попита още лидерът на ГЕРБ и допълни, че парите за саниране са спрени, което ще доведе до изселване на цели блокове в бъдеще, които са опасни.

„В същото време ще купуваме най-скъпите батерии, за да събираме ток за 30-40 минути, което ще е полза на определени хора. Ежедневно и активно участвам в кампанията, а не влизам в парламента, защото не искам да имам депутатски имунитет, за да може Рашков да се развихри“, обяви Борисов.

По повод обвиненията на Христо Иванов, че ГЕРБ и ДПС спират регистрацията на листите им, Борисов подчерта, че шефа на РИК Стара Загора е от ИТН, които са спрели документите.

„ГЕРБ има 4 човека от 16. Христо Иванов не може да смята и казва тази глупост, за да ни оскверни. Христо, днес юристите при нас ще си скъсат книжките, само и само да се явиш на избори. Обади се на Слави Трифонов и го питай защо неговият представител не те е допуснал. Може да сме големи като кърпа, но не сме салфетка, за да се бършеш в нас“, обяви Борисов.

Той съобщи, че при ГЕРБ ходели „емисари“ от други партии, които обаче не са оторизирани от никого.

„Ако това е промяната – провалена ваксинационна кампания и пълен провал във всяка една политика, то по-добре статукво. Вече ни пратиха във „Вера Су“. Предлагам да издадем акт 16 и да го направим лятна вила на служебното правителство. Виждате как медиите спряха да говорят за кораба, никой не говори и за замърсяването“, обяви още Борисов.

„Много съм скептичен, че ще се създаде правителство след тези избори. Партиите са уплашени. Никой не е готов да управлява страната в тази криза. Или ще направят временно правителство, за да си вземат скъпите батерии и после ги търсете по света…“, предупреди лидерът на ГЕРБ.а  


Топ новини

виж още

Актуална тема