Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Столичният кмет реши в дните на гласуване на Бюджета да реже Паметника с флекс (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Столичният кмет реши в дните на гласуване на Бюджета да реже Паметника с флекс (ВИДЕО)

Борисов: Столичният кмет реши в дните на гласуване на Бюджета да реже Паметника с флекс (ВИДЕО) - Tribune.bg

Сега сме най-близо до Шенген и Еврозоната

„Столичният кмет реши в дните, в които взимахме решение за бюджета да реже с флекс паметника. Това възпали опозицията и трябва дсе бием с тях. Глупостта е заложник на бюджета. Какво щеше да стане, ако е петък. Дали това не е умишено действие на Терзиев да провали бюджета и Конституцията. Не може да си толкова глупав. Не може да правиш това и да сложиш правителството заложник“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща на жените на партията в Казанлък. Той се възмути от сгрешеният подход на Терзиев и на областната управа

„Вместо този кмет да ви заведе и да снимате паметника, че трябва да се ремонтира, той какво направи. Аз виждат умисъл. Кирил Петков ми каза, че правилно се демонтира, защото ще падне, чиста е работата“, обясни Борисов.

Относно преместването на Паметника на Съветската армия, Борисов коментира, че той е за преместването на монумента в Музея на социалистическото изкуство. Това трябваше да стане без насилие, без агресия, която разделя обществото, с ясно обяснение, времето е такова, държавата се е променила, въпреки че почитаме историята, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ засега и темата Шенген и Еврозоната. 

„Най-близо от всички години сме до Шенген и до еврозоната. Влизането в банковия съюз и чакалнята на еврозоната е техническо. Решението да влезеш в еврозоната е само политическо. Да, има критерии сложени, но винаги когато има политическо решение, това може да се преглътне. Имаме ясни сигнали, че ако държавата е стабилна в този и вид, въпреки че вътре изглеждаме много зле, навън е точно обратното“, добави той.

По думите му Шенген е нямало да се случи без ЕНП и либералното семейство. Той отчете и грешките на бивши министри на вътрешните работи.  Обясни, че са справеливи исканията на Австрия за мигрантите и искането им да се върнат нивата от преди 3 години.

„Ние направихме много, осигурихме 150 млн. евро от Европейската комисия, усилихме техниката на гражданите и тогава казваха, че България е пример”. Според него България може да поиска още граничари от Румъния, смесени патрули. Трябва да убедим Европа, че границите ни са сигурни, категоричен е той.

„Все още имаме достатъчни авторитет и опит. У нас се получи така, че в желанието да чегъртаме, изчегъртахме всичко. Дори думата премиер девалвира. Той има тежест само когато имаш парламентарна група зад себе си“, заяви още лидерът на ГЕРБ.  „Харчим огромна енергия в обществото с разделителни процеси“ и по думите му народът не прощава глупостта, а политиците по един или друг начин се държат глупаво.

„Пет пъти поредни избори с един и същ резултат, над милиард похарчени за тях”, напомни Борисов. Той изрази мнение, че в момента българският народ е по-обединен от всякога.

„Всъщност нацията не води към Москва, иска Европа, Америка, Канада, това иска основната част от обществото ни”, каза лидерът на ГЕРБ. Ние направихме всичко, което се искаше относно конституционни промени и съдебни реформи, за да затворим една част от темите, добави той.

По думите му ГЕРБ винаги са водили една балансирана политика. „В уникалността на тази грозна дума „сглобка” стои именно Украйна. До войната сме се придържали винаги към балансираната политика за добросъседство с всички държави”, подчерта той.

Борисов изрази надежда идната седмица да има приет държавен бюджет. По думите му той ще бъде компромисен, но е по-добре за държавата да се случи.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети