Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа

Политика

Борисов: Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа

Борисов: Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа - Tribune.bg
Снимка:

От днес пускаме в движение третия лъч на метрото. Трасето от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“ е 8 километра. Това заяви на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов.

По новата линия са изградени 8 нови, модерни и красиви станции, на които са поставени и стъклени прегради срещу инциденти, които ще разделят пероните и влака.

„С огромни инвестиции само за 11 години дължината на метрото се увеличи с близо 40 км. Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа. Цял подземен град и лесна връзка между всички точки на София. Строим еднакво качествено както в Европа, но за много по-ниска цена. Затова като някой ми заговори за корупция в България - аз му показвам метрото“, казва Борисов. Това бе най-трудната отсечка на подземната железопътна линия в столицата, подчертава премиерът.

„По сложни терени се строят и Южната дъга на София, магистралите „Хемус“, „Струма“ и „Европа“ и газопроводите. Но ние няма да се откажем. Защото нашата сила е в действията. Останалите могат само да говорят. Затова преди нас имаше само 10 км метро и магистрала до Правец. Призовавам всички да пазят и ценят новата придобивка, защото тя не е даденост“, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Метропроект е организация, създадена през 1973 година. Този самохвалко с изявленията си зачерква труда на поколения инженери, строители и далновидни политици, които са предначертали бъдещето развитие на София. За метрото отиват парите на софиянци от общинския бюджет, както и парите на всички българи от националния бюджет и на европейците от еврофондовете. А дали е най- красивото и най- евтиното е въпрос на лична преценка. А няма спор, че е най- наводняването и с не- добро качество.
26.08.2020 13:39 / Отговор
ПРОЕКТИ-МНОГО! КОМУНИЗМА И ТОЙ БЕШЕ ПРОЕКТ. РАБОТНИЦИ - МАЛКО!
БОРИСОВ РЕАЛИЗИРА МНОГО ОБЕКТИ, КОЕТО ТРЯБВА ДА МУ СЕ ПРИЗНАЕ.
26.08.2020 14:02
Тартаковер "...Строим еднакво качествено както в Европа, но за много по-ниска цена..." Така е, Боко, така се говори. Така се убеждават кухите втренчени в устата ти евтини ентусиасти,за които са по-важни ежедневните ти хвалби и лъжи, от реалността. А другите хора, които наричаме нормални реалисти, гледат фактите. Те виждат катастрофите по рушащите се пътища, където загиват близките им, виждат безумните кражби в санирането, виждат невероятно скъпите варненски магистрали, които при първите дъждове рухват и се отварят, виждат построените по твое време водопроводи в Свищов на свръхвисоки цени с евтини турски тръби, които гърмят през три-четири дни, виждат, виждат...Затова са навън и искат да се изметеш с всичките си корумпирани и крадливи калинки !
Оставка ! Махай се ! Има далеч по-способни и честни хора в България. Тебе и твоите възможности видяхме за 11 години. Малки са.
26.08.2020 13:45 / Отговор
БОРИСОВ Е ДАР-БОЖИ ЗА БЪЛГАРИТЕ И БИЧ-БОЖИ ЗА РУСОФИЛИТЕ! ЗАЩО?
ЗАЩОТО ГЕРБ ОБЪРНА ПОСОКАТА НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ДОСТАВКИ-ГАЗ ЩЕ ТЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ КЪМ РУМЪНИЯ, УКРАЙНА,УНГАРИЯ-ВЕЧЕ АБСОЛЮТНО
НЕЗАВИСИМО ОТ РЕКЕТЬОРИТЕ ОТ АЗИАТСКА РУСИЯ
ТОВА Е И ПРИЧИНАТА ЗА МЕТЕЖА ОРГАНИЗИРАН ОТ ПРЕДАТЕЛ N:1 РУМЕН РАДЕВ И КОМПАНИЯ.
НЯМА ДА УСПЕЯТ!
РУСОФИЛИТЕ В РУСИЯ!
НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ-ВЕЧНА!!!
26.08.2020 13:57
Другарю Савелий, ако не сте разбрали, все пак става въпрос за метрото, а не изобщо за републиканските пътища! Ама вие едно си знаете - едно си баете. Дерзайте, патрона ви Радев ви е приготвил орденчета и медалчета и едно здраво потупване по рамото...
26.08.2020 20:21
Навални Българи, пазете си Бойко Борисов от моята участ на отровен борец против шайката на Путин.
Вчера, със изсипаната мъртва риба пред вратата му, Борисов бе предупреден, че е поръчан от МАФИЯТА на Путин и Радев-точно 1 ден, след обръщането на пътя на енергийните източници от ГЪРЦИЯ
СЛЕДЕТЕ СЪБИТИЯТА!!
26.08.2020 14:20 / Отговор
Проектът за метрото е само един, с променено трасе вместо от Сердика, под бул Дондуков и под бул Цариградско шосе, го променят, и сега се чудят как да мине и под Цариградско шосе. И работници не могат да проектират , подземното строителство е висш пилотаж на инженерната наука. Работниците са едни изпълнители, а в днешно време се строи бързо благодарение на строителна техника.
26.08.2020 15:19 / Отговор
ВИСШИЯ ПИЛОТАЖ НА ИНЖЕНЕРНАТА НАУКА-Е НУЛА, АКО НЯМА ФИНАНСИРАНЕ!!! ФИНАНСИРАНЕТО ГО ОСИГУРИ ГЕРБ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРМАНИЯ И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ОЦЕНЯЩИ ПРАВИЛНАТА ПОЛИТИКА ВОДЕНА ОТ "МУТРАТА" БОРИСОВ, КОЙТО ОТ 10 ГОДИНИ ДЪРЖИ БСП/БКП ДАЛЕЧЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ
26.08.2020 16:03

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп