Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов натъжен: Занимаваме се с кокошкарски обиди, вместо да работим

Политика

Борисов натъжен: Занимаваме се с кокошкарски обиди, вместо да работим

Борисов натъжен: Занимаваме се с кокошкарски обиди, вместо да работим - Tribune.bg
Снимка:

„Отново виждате парламентът с какво се занимава и затова е трудно да ги слушам дори и едните, и другите. Натъжен съм, защото се занимаваме с такива кокошкарски обиди“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Знаете ли колко съм натъжен. Европейската комисия излезе с доклад как българският народ е пропилял времето и милиарди, много милиарди по Плана за възстановяване, от еврофондовете, за съжаление, не се използват от българите. И едва след май месец правителството е започнало да работи по тях“, каза Борисов.

Попитан кой вариант му допада повече – Росен Желязков да бъде редовен премиер или Рая Назарян служебен премиер, той отговори: „Няма такъв вариант към днешна дата.“

Лидерът на ГЕРБ посочи, че предстои и среща на най-високо ниво в НАТО. „Вместо да слушаме позицията на България, да спорим по нея, да изпратим президента – защото поне по наше време, който и да е бил президент, когато аз съм бил премиер, аз ходех на европейските съвети, а върховният главнокомандващ ходеше на срещите на НАТО“, добави той.

По думите му вече трябваше да имаме позицията на България, на МВнР, която, който и да отиде в САЩ, да я отстоява. „Понеже ние си вършихме тогава работата, външно министерство изготвяше позициите, президентът Радев тогава, когато отиваше, или Плевнелиев, отиваше с решение на правителството. Ние сега слушаме обиди, обвинения, вместо всички да кажем едно благодаря на ИТН, че отпушиха процеса да има днес възможност и Христо Иванов да си тръгне“, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ сподели, че не може да гласува срещу Иванов и оставката му. „Натъжен съм, защото нищо от важните неща, които България пропуска в момента, не се коментира от вас. Какво щяло да се случи и кой би бил – то няма никакво значение, когато ние нямаме национални позиции, нямаме парламент, който да защити националния интерес“, заключи Борисов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати