Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието

Политика

Борисов: Най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието

Борисов: Най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов честити 15 септември в профила си във Фейсбук.

„Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! В условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми и теми, които уверявам Ви ще решаваме заедно, търсейки най-верните решения“, написа той.

Премиерът отбелязва, че в една непривична и необичайна ситуация, българската образователна система се справя по един достоен начин в условията на епидемия.

„Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран. През предстоящата учебна година със сигурност ще има още много предизвикателства, но съм сигурен, че ще се намират най-добрите решения. За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели“, обещава министър-председателят.

„За първи път от половин година насам децата ще посещават училище. Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родителите, създалата се ситуация не беше лесна. Сега всички трябва да бъдат внимателни и да спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват. Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват“. Предупреждава той

Борисов обещава продължаване на политиката за увеличаване на учителските заплати.

„И през новата година ръстът ще е над 15%. Така ще изпълним поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплатите за 4 години. Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да полагаме усилия в тази посока. Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него! На добър час на всички!“, уверява той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

ПРИЗОВАВАМ СПЕШНО ДА БЪДАТ ОБРАЗОВАНИ: 1.РУСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО
2.ЧАЛГА-ПОКОЛЕНИЕТО, ОТГЛЕДАНО ОТ СЛАВИ ТРИФОНОВ С КУКУ БЕНД И ПАЙНЕР МЮЗИК
3.ВНУЦИ И ПРАВНУЦИ НА РУСОФИЛИСТИЦИТЕ ОТ БСП/БКП/ДСБ/ДБ/
15.09.2020 10:23 / Отговор
В предаването История БГ по случай демократичните промени и приемането на Конституцията у нас участваха Янаки Стоилов, Пирински, Тренчев и литератора Неделчев. Първите двама като топ професионалисти представиха събитията и фактите, много компетентно обрисуваха тогавашната картина. Тренчев хъка- мъка, говори само простотии и нищо съществено не каза. Неделчев пък го удари на литературен анализ, много говориш, но нищо съществено не казваш. Та се видя, кои са политици и кои лаладжии. От всяка пръчка, свирка не става.
15.09.2020 14:37
Junior И трите категории са кауза пердута. Все едно да обучиш прасе да не вони-няма как.
15.09.2020 12:30 / Отговор
Прасето се вижда на картинката. Завършил в село Банкя, където майка му е била учителка, баща му - милиционер. После великата милиционерска академия, като е кандидатствал държавна сигурност, но поради нисък успех е приет за пожарникар. Мутрата си е многооо прост, еднокнижник, нахален и нагъл гьонсурат. След всички простотии, които изрича всеки ден, няма право да говори за образование.
15.09.2020 14:43

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети