Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Не е казано, че ще изтеглим и изхарчим 10 млрд., напротив. Целта е да имаме резерв

Политика

Борисов: Не е казано, че ще изтеглим и изхарчим 10 млрд., напротив. Целта е да имаме резерв

„Продължавам все повече да се притеснявам. Всякакви теории чух – как ще дойде пик, стадни имунитети, доволен съм, че поне взехме всичките мерки. В съседната сграда ми се подиграваха… (визира президента Радев) Но ние решихме да направим щаб, за да взимаме най-правилните мерки. Животът го доказа колко е било правилно – виждате как държавите една по една въвеждат нашите мерки“, обяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът, вицепремиерът Томислав Дончев и началникът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски отговарят на живо на въпросите на граждани във Фейсбук – на страницата на „Господари на ефира“.

„Мечтая за времето, когато мерехте една плочка на Графа и правехте репортаж 10 минути. Колко хубаво беше с тези „скандали“, да няма коронавирус. И да има 10 млрд. фискален резерв“, припомни той.

Премиерът коментира думи на президента Румен Радев, че тегленето на дълг означавало че хазната е празна.

„Той не е длъжен и да разбира човекът, много неща не разбра тези 5 години. Ние се готвим да имаме буфери, сега ще дебнем пазарите за ниски лихви. Всички чакат. Не е казано, че ще изтеглим и изхарчим 10 млрд., напротив. Целта е да имаме резерв, просто да се подготвим, системите са пълни с пари. Държавната хазна е пълна, а един казва, че е празна“, коментира министър-председателят.

Борисов заяви, че „имаме силна опозиция със силно медийно влияние“.

„Чудят се от какво да направят скандали. Имаше криза с водата в Перник. 70 години не е сменян водопроводът там, а ние за седем месеца докарахме от Родопите вода. Седмици наред работят икономисти, финансисти, по-късно ще говоря с европейските лидери. Много хора казват, че Корея се справяла, няма такова нещо. Това действително е нещо непознато за медицината и света. Китайският премиер каза, че трудно се справят. Същото каза и Путин, същото каза и Меркел. Вървим по много тънка нишка. Хем да създадем строги мерки, хем да дадем на хората да дишат. По света наложиха много по-строги мерки. В Русия можех да си разхождаш кучето само на 100 метра от къщите. Трябва да се пазим един друг“, подчерта Борисов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още