Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Не искам Мария Габриел да е в сянка, трябва да взима решенията си с неин екип (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Не искам Мария Габриел да е в сянка, трябва да взима решенията си с неин екип (ВИДЕО)

Борисов: Не искам Мария Габриел да е в сянка, трябва да взима решенията си с неин екип (ВИДЕО) - Tribune.bg

Денков строи пътища с 2 милиона лева по-скъпо за българите, къде са чувалите

Президентът изобщо не е виновен, виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ.

„Президентът е разумен човек, той няма да иска да се забърка в тази каша, в която ни вкараха заради егото о гордостта и не знам какво още на тези хора. Не разбирам – премиерската роля се обезличи. Лидерството на премиера е важно, и виждате държавите, които имат стабилни държавници. Какво казах аз и пред форума на ЕНП - Мария Габриел е кандидат за премиер, съответно тя има избран от нея екип в най-важните сфери. Тя ще управлява този кабинет, тя ще каже с кои министри може да работи и затова е логично преговорите да се водят от този човек. Искаме ли премиер послушко, или такъв, като академик Денков, с уважение го казвам, който никога не можеше да вземе решение, докато не чуе Кирил, Асен и една поредица хора?“, заяви Борисов.

„Премиерът е овластеният от народа да взима бързи, смели и категорични решения, дори и да сгреши. Как би се чувствал премиер Денков, когато над главата му стоят още 4-5 лидери? Той чувства ли се ръководител на това, което е. Аз не искам Мария Габриел да се чувства послушко или преди да каже нещо трябва да се обади да пита някой – дали мен или друг. Затова най-човешки казах - връщаме се в четвъртък вечерта, в петък да седнат на преговори екипите в петък, събота и неделя. Аз не искам Мария да се чувства в сянка, защото подписът после ще е неин, отговорността е нейна, тя трябна да взима решенията си сама и бързо“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

По думите му Габриел трябва да си подбере екипа. А поведението на ПП-ДБ не е разбираемо за него. 

Борисов коментира и изказване на Денков по време на отчета му в НС бил казал, че е подобрил инфраструктурата. Лидерът на ГЕРБ му препоръча да вземе кола и да отиде от София до Русе

„Да види в каква кал е държавата. Ями, дупки, мръстотия. Екологична смрад покрай магистралите. Румъния, които бяха години назад. Той излиза и се с подобрената инфраструктура от 3 години. Съветвам го по теми, по които Денков се е провалил за 3 години, да не коментира ще им кажа, че те откриха 14 км, с 26, 5 млн. индексации и сега им давам за домашно - това е по 2 млн. километъра строи, къде са чувалите? Защо строите с 2 млн. на километър, какво се промени, цялата отсечка ще стане половин милиард по-скъпо за българите, защо това не се коментира, попита Борисов. „Сега щом сте направили инфраструктурата, защо е по-скъпо, къде отидоха тези чували, защо 2 млн. е по-скъпо? Къде отидоха? Нали ние строяхме скъпо. Те сега пак работят по инхаус, но с 2 милиона повече. Това е справянето на Денков с инфраструктурата“, попита Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети