Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: ВМА е пълна с военни и продължава да ми се размахва юмрук

Политика

Борисов: ВМА е пълна с военни и продължава да ми се размахва юмрук

Борисов: ВМА е пълна с военни и продължава да ми се размахва юмрук - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът: Гарантирам, че ще осигурим финансов ресурс до ноември догодина, за да преминем през кризата

„Не приемам оценки от човек, който наруши изричните препоръки на ген. Мутафчийски учението на "Корен" да не се провежда. ВМА е пълна с военни и продължава да ми се размахва юмрук - с какво право? И аз мога да отговоря подобаващо, но това няма да помогне на държавата“, каза в изявление на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. 

„Редовните избори наближават, тогава ще си премерим възможностите и ще стане ясна оценката на хората. Гарантирам, че кабинетът ще осигури финансов ресурс до ноември догодина, за да преминем през кризата и да има стабилност. Продължаваме да работим върху мерките, за да помагаме на хората.“, увери министър-председателят. 

В изялението си той допълни:

„Ние се борим за хората, да измъкнем държавата от здравната, икономическата и социалната криза. В тази тежка ситуация хората имат нужда от подкрепа. И особено всички онези българи, които работят на първа линия срещу вируса. Те трябва да знаят, че сме зад тях. Затова депутатите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще внесат изменения между първо и второ четене на Закона за държавния бюджет, съобщи във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Промените предвиждат:

· 237 млн. лв. за добавки към възнагражденията на медиците. От 1 януари до края на 2021 г. лекарите ще получават допълнителни 600 лв. към заплатите си, сестрите - 360 лв., а санитарите - 120 лв. Мярката ще засегне близо 50 000 медици.

· 15% ръст на заплатите на служителите в системата на МВР. Това ще струва 231 млн. лв. и обхваща 48 000 души.

· Допълнителни 143 млн. лв. за отпадане на подоходния критерий за детските надбавки. С тази мярка ще подкрепим 710 хил. деца.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (11)

ВНИМАНИЕ! - АКО КОМПЕТЕНТНИТЕ ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ НЕ СПРАТ БЕЗОТГОВОРНИЯ ТЕРОРИСТ........ ЗАСТРАШЕНА Е НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИТЕ......
03.11.2020 18:59 / Отговор
. . . Не става, излъганият електорат му хариза имунитет, и сега ще трябва да го гледаме и да му търпим е изцепките още една година!
03.11.2020 19:10
ЗАРАЗЕНИТЕ ВОЕННИ ДА СИ ТЪРСЯТ ПРАВАТА ЗА НЕПОЗВОЛЕНО УВРЕЖДАНЕ НА ЗДРАВЕТО ОТ ЗАРАЗИТЕЛЯ РАДЕВ....... АДВОКАТСКА КАНТОРА"БЪЛГАРОФИЛИ".....
03.11.2020 19:18
Анастас #

Мутрата Радев-ВЪН !!!

(категорично)
03.11.2020 20:31
Борисов е прав, но... ... в момента вече не изглежда здравословно здрав. Нека личната му докторка или мед. екип, ако има такива, да го поставят под денонощно наблюдение, поне сатурацията да му проследяват. Може би е време да постъпи в болница под квалифициран мед. контрол.
03.11.2020 19:39 / Отговор
БОРИСОВ МИСЛИ ЗА ЗДРАВЕТО И ДОХОДИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ..................... ЛЪЖЕЦЪТ РАДЕВ МИСЛИ ЗА ПАЧКИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ-КАК ДА ГИ ДОКОПА......
БЪЛГАРИТЕ МИСЛЯТ..................
03.11.2020 20:06
Отговор Ти си му светил, и знаеш как изглежда! Отдавна разни комунета, резнати от държавната ясла, слухтят и "разчитат" само на здравословното му състояние! Ами можете да го хванете за "шлифера" , и да се погрижите за състоянието на нагона му!
03.11.2020 21:35
кесо Борисов, вместо да се оплакваш е по-добре да се извиниш на българския народ за мръсната роля която лично ти изигра при избора на това отвратително същество за президент. Не стига това, а ти лично предлагаше на професионалната лъжкиня и простакеса Нинова да стане председател на НС при редовно спечелени от партията ти избори. Ти лично съдейства на другата червена простакеса Мая Костинбродска за омбудсман, а Деница Златева за министър по европредседателството. Преди да ни се извиниш за всички тези твои "велики" политически ходове по-добре си мълчи и преглъщай попарата която сам надроби.
03.11.2020 21:42 / Отговор
а ти кесо лично гласува и за Зеления чорап (няма да си го признаеш, нали?), и за другите две простакеси, за да "падне" Борисов, та да се изкачат те. Вие, псевдодесните го докарахте дотам. Където седне и стане, все по Борисов плюете. После отивате на избори и гласувате за червените мутри. СКРИЙТЕ СЕ, нещастници!
04.11.2020 11:55
Всичко хубаво, Всичко хубаво, че се вдигат на медицинския персонал заплатите, но мисля че са твърде малки увеличения за такъв риск и работа, защо не се вдигнат заплатите на най-контактните медицински персонал, като санитари и сестри - който са и в най-малък брой?! И са с най-заразени в момента, да не говорим за шофьори на линейки.... да без лекари не може, но да не останат само те като персонал в момента...........
03.11.2020 22:04 / Отговор
МИРИШЕ НА ПОР.......... ПРЕЗИДЕНТСКИ ПОР..................................... РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!-ПОЛИТИКАТА НА РАДЕВ И ЧЕРВЕНАТА МУ АРМИЯ
РАЗДЕЛЯЙ БЪЛГАРИТЕ - ДА СЕ ИЗБИЯТ САМИ-ТОГАВА ПАЧКИТЕ СА ЗА РАДЕВ И ПАРТИЗАНИТЕ С НЕГО.
МНОГО ПЛОСКО........
03.11.2020 23:21

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети