Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Не се месим в конфликти между другите институции

Политика

Борисов: Не се месим в конфликти между другите институции

Борисов: Не се месим в конфликти между другите институции - Tribune.bg

В конфликта между други институции не се месете. Това не е наша работа. Имате си други ежедневни и много важни задачи. Така се обърна премиерът Бойко Борисов към министрите в началото на редовното правителствено заседание.

„Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна. Ние не сме никаква страна, ние си гледаме нашата институция. Единственото, което съм реагирал е, че не съм отишъл на консултации, но не съм бил поканен, отиде Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите, без да ме уведомява мене, това е тенденциозно и неправилно“, коментира Борисов, цитиран от БГНЕС.

Премиерът заяви, че няма нито един случай, когато президентът Румен Радев да е поискал от него среща с министър, а това да му е било отказано.

„По другите теми ние не участваме и не вземаме отношение по никакъв начин, не е наша работа,“ каза още Борисов.

По темата за Еврозоната, той заяви, че когато си в Еврозоната не можеш да си от държавите, които са на втора скорост. „В общото европейско семейство, общите финанси, кой колко харчи, защо, всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта“, обясни премиерът.

„Чудовищни неща чух“, каза Борисов. И допълни:“ Възложил съм на Горанов да покани управителя на БНБ Радев, Менда Стоянова, от финансовата комисия, от другите партии. Вземете едно решение, за всички страхове, които се опитват от опозицията да насаждат. За да не кажат, че двама души – Горанов и управителят на БНБ Радев само биха могли да вземат подобно решение“, обясни Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети