Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Независимостта на българския съд трябва да се пази като зеницата на окото! (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Независимостта на българския съд трябва да се пази като зеницата на окото! (ВИДЕО)

„Ако изобщо са изпратили отговори на ЕК, ние не знаем какво са написали. Ако не е поредна лъжа“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на неяснотите около това има ли корекции във върнатия от ЕК със забележки План за възстановяване.

„Независимостта на българския съд трябва да се пази като зеницата на окото! Милиарди са източили от бюджета! Милиарди!“, предупреди той.

Борисов изслуша и разказите на арестувани преди предходните избори партийни активисти, за които после се доказало, че са невинни.

„Това, което чух, ме разстрои. Директно се пренасяме в 44-та, година, 45-46-та, Белене, арести. По същия начин партията на Рашков и сега припозната от Кирил Петков - арести, арести, докато те крадат! И ще докажем, че са крали и в петък вечер! И то са крали в милиони! Това е било точно 44-та година. Ей така са влизали, извличали от къщите и са ги слагали в арестите. Тези точно да ходят в Брюксел и да говорят за съдебната система. Не ви ли е мъчно, бе, Рашков, да арестувате тия хора с по три байпаса?“, попита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разказа собствената си семейна история.

„Моят дядо така - арестуват го пред къщата, пребиват го в царевицата с тояги. Чак като станах главен секретар успях да издиря смъртния му акт. И те го писали: „Починал от червен вятър“. Ей тия негодници!“, каза Борисов.

Борисов припомни, че на още на 15 октомври е трябвало да бъде изпратен Плана за възстановяване. Европейската комисия ни върна 47 страници залебежки. „Ако е така както казват Петков и Василев вчера, те са върнали поправките на залебежките. Само че ако са върнали поправки на забележките, те трябва да ги качат на интернет страницата на кабинета, за да бъдат видени от българското общество. Защото две от тези „поправки“ касаят Маришкия басейн и контрола на главния прокурор. Да върнеш отговор на ЕК, без да уведомиш обществото... Ние с огромно желание чакахме да се изгради комисията в парламента, да участваме активно по промяна на съдебната система и в частност на главния прокурор - да може да бъде разследван. Това го имаме и като проект, и като подкрепа. Само че те не искат това да се случи", заяви Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати