Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ние, Европа, много закъсняхме с мерките

Политика

Борисов: Ние, Европа, много закъсняхме с мерките

Борисов: Ние, Европа, много закъсняхме с мерките - Tribune.bg
Снимка:

„Мерките са много закъснели, вирусът лети във въздуха, единствено можем да опитваме да го ограничаваме – дистанция един от друг, избягване на пътуване. За да има и оптимизъм, взеха се някои решения. Можем държавите-членки да разчитаме на 25 млрд. евро.“

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след консултативното заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19.

„Всички сме много чувствителни, всички преминават към аналогични мерки. За съжаление едва днес много от държавите започват да ограничават границите“, обясни премиерът.

Той уточни, че според експертите поне 60% от европейските граждани ще изкарат новия щам.

„В Европа много закъсняхме с мерките. Някои казаха, че си измисляме… Целият свят се тресе, борсите падат, има и петролна криза. Задава се рецесия. И някой излиза и казва – те си измислят този проблем. До една държавите се изказаха срещу забрани за износ на медицински изделия. Аз не виждам солидарност в момента“, каза Борисов.

Няма нито една мярка, която сме можели да въведем по-рано. Градският транспорт не може да бъде затворен, съобщи министър-председателят.

Премиерът използва и да поздрави и филхармонията и театър „Възраждане“, за това че са решили безплатно да излъчват представленията си онлайн, където се гледат от хиляди.

„Не се лишаваме от култура, но спазваме правила и мерки“, посочи добрият пример Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети