Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ние сме градивна партия, носим отговорност

Политика

Борисов: Ние сме градивна партия, носим отговорност

Борисов: Ние сме градивна партия, носим отговорност - Tribune.bg
Снимка:

„Ние носим отговорност и за хубавото, и за лошото“. Това заяви лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов в Стара Загора, където участва в среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ.

„Не харчете енергия, злобата убива. Казано е: „Обичай врага си, не го мрази. Той сам ще се изяде от злобата“. Ние сме градивна партия. Направили сме колосални проекти“, заяви премиерът. Той даде примери с магистралите „Марица“, „Люлин“, изграждането на „Хемус“ и „Европа“.

„Имаме още да строим“, посочи Борисов.

„Който спинка сладко, има чиста съвест”, пошегува се премиерът.

„Виждате и че без Цветанов може да се напълни залата. Това беше неговата роля. Затова сега партията е демократична. Толкова години е бил до мен, а каза, че се е срамувал от нас. Пожелавам успех на новата му партия“, посочи още той.

„Срамота е да си издигаш един човек за враг, в 100-годишна партия да стават и лягат с мен“, заяви още премиерът.

Той подчерта, че предстоят важни неща пред страната ни, като преговорите за финансовата рамка на ЕС и влизането в Банковия съюз, което гарантира стабилност.

„Банковият съюз гарантира, че никога, дори Гечев и Орешарски да се върнат, няма да фалират банки. Банковият съюз гарантира, че не можем да изпаднем в Европа на втора скорост, означава по-малки лихви и че ако държавата влезе в катаклизъм, ще ни помогнат“, коментира той.

Борисов посочи, че най-сериозните икономически предизвикателства предстоят следващата година.

„За тази година все още имаме приходи от миналата години, харчим много внимателно. Догодина светът ще влезе в тежка криза. Догодина няма да успеем да понесем кризата, ако не сме единни като нация“, посочи Борисов.

Той отново посочи и колко важни са т.нар. „трите Д“ - дистанция, дезинфекция, дисциплина.

„Истински разчитам на хората да се пазят“, подчерта Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Тартаковер ГЕРБ-градивна партия..!??? Оле мале, кой` туй нещо..? След толкова корупция и финансови далавери на криминалните му министри и служители !? Да не е искал да каже крадивна ?
20.06.2020 14:48 / Отговор
Проф. Деримечков Г-н „Тартаковер“, дори хора като мен – без бизнес – са далеч по-доволни от това правителство, отколкото от правителствата, при които трябваше да ставаме в 5 ч. сутринта, за да се наредим на опашка за мляко; или да бъдат фалирани 12 банки наведнъж, за да се скрият следите от присвояването на спестяванията на хората; или да получаваме заплати в размер на 27 долара, което бе връх на разкоша, защото имаше пенсионери, които получаваха пенсии по 3 долара на месец, а доларът беше 3 000 лв. А ако имате информация за „корупция и финансови далавери на криминалните му министри и служители“, моля предайте ги на европейския прокурор Laura Codruţa Kövesi - https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2019/10/14/eu-public-prosecutor-s-office-eppo-laura-codruta-kovesi-to-become-the-first-european-chief-prosecutor/ - защото в противен случай ставате съучастник на престъпления.
20.06.2020 17:43
Проф. Деримечков Г-н „Тартаковер“, не ми отговорихте на въпроса – защо, ако имате информация за „корупция и финансови далавери на криминалните му министри и служители“, не я предадете на европейския прокурор Laura Codruţa Kövesi - https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2019/10/14/eu-public-prosecutor-s-office-eppo-laura-codruta-kovesi-to-become-the-first-european-chief-prosecutor/ - защото в противен случай ставате съучастник на престъпления? С какво и как се е обръщал някой към Вас не е предмет нито на общ интерес, нито има връзка с темата!
20.06.2020 18:00

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп