Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: ГЕРБ въведе машинното гласуване, важната тема е съставянето на правителство

Политика

Борисов: ГЕРБ въведе машинното гласуване, важната тема е съставянето на правителство

Борисов: ГЕРБ въведе машинното гласуване, важната тема е съставянето на правителство - Tribune.bg
Снимка:

 „Машините са добри и ни вършат работа, затова ние винаги сме поддържали машинното гласуване. Трябва да направим правителство. Истинската тема е  за правителство, а не за промени в Изборния кодекс”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

Той допълни, че ГЕРБ са приели машинното гласуване.

„Трябва да направите така, че резултатът излизащ от флашката да бъде преброен. Трябва да постигнете с ДБ съгласие за това. Ние трябва да бъдем максимално диалогични и като има несъвършенства да бъдат отстранени. С какви очи казвате, че ГЕРБ е статукво при положение, че ние въведохме машините? Вие заблуждавате хората, че вие сте промяната, защото тя се е случила при нас”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че ГЕРБ нямат отказ от машинното гласуване, но устройствата не са доусъвършенствани.

„Ние сме носители на промяната, щом са босировки", дайте да ги махнеме", с тези думи председателят на ГЕРБ отговори на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, който нарече машините борисовки”.

Христо Иванов и тези борци срещу корупцията стоят сгушени. Ами нали вие управлявахте. Той твърди, че ние убеждаваме хората, че ги е страх от машините. Ние ги вкарахме този машини. Христо, аз никога не съм бил в коалиция с БСП. Ти беше част от всичките кражби, далавери и беззакония. Вие станахте съучастници по темата „Лукойл”, в газа, вие не гласувахте и не пуснахте предложението на дадем оръжия по време на управлението ви с БСП. Хайде малко да сме смирим, защото истинската задача през нас  е да съставим кратко правителство, за да мине зимата”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира и поредната трагедия с участието на полицията и нелегални мигранти:

„Заради некадърно ръководство избиха полицаите. Още преди седмица му искахме оставката на този главен секретар”, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че Асен Василев е заплашил младежите на ГЕРБ с аргумент, че вдигат цената на горивата.

„До там стигна наглостта им. Днес по искане на „Свободна Европа”, ЕК казва:

„България не може да продава руски петрол на трети страни включително, ако е преработен. Ние месеци наред обяснявахме как Кирил Петков и Асен Василев и тяхното правителство дават възможност на „Лукойл” , изнасяйки преработващи горива да печели милиарди”.

Борисов обобщи, че над милиард са изнесени от Българя във вид на горива.

„Дали някои няма интерес, защо това от тези праведници не беше направено през тези месеци. Като ние  месеци наред обясняхме, че се краде по левче или се изнася от джоба на българите”, посочи още Борисов.

По думите му промените в Изборния кодекс може да се разгледат за 10-15 дни в бъдещата комисия. Според лидерът на ГЕРБ медиите не са отразили темата за "Джемокорп", защото не е готино галениците им Кирил Петков и Асен Василев да бъдат разобличени по тази гигантска далавера.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп