Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Не сме получили стотинка от Божков, не съм пипал кюлче, не познавам набедената плеймейтка

Политика

Борисов: Не сме получили стотинка от Божков, не съм пипал кюлче, не познавам набедената плеймейтка

Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери. Аз моите отношения с Пеевски съм ги заявил – чисто политически сме работили в смесените райони. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков. Знаете, че съм вярващ човек. Те си знаят кои са получили“.

Това обяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира вчерашното решение на Вашингтон да сложи „черни печати“ на Васил Божков и Делян Пеевски.

Той обяви, че е много спокоен, а от вчера – и много обнадежден. Категоричен беше, че не е учуден от събитията.

Вчерашните събития са логично продължение на заявката на администрацията на Байдън да помага на партньорски държави. Ние от месеци работим по тези теми, знаехме какво трябва да се случи. Срещата с Херо Мустафа вчера беше уговорена миналата сряда, приятелска и сърдечна, бяхме приети радушно, както винаги. Ако бях усетил някакво недоверие от нея, щях да се свия и да мълча“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че България винаги е работила с партньорските служби на САЩ, а при срещата си с бившия президент Доналд Тръмп е обсъдил геостратегическите проекти и са имали пълно съвпадение.

Винаги като партия сме били в добри отношения със САЩ, подкрепяме санкциите. Моите отношения с Пеевски са ясни, но Румен Радев как ще обясни лицата на Божков в служебния кабинет“, попита Борисов.

Той коментира и обвиненията към плейметката Маги Бадер, че тя е „Мата Хари“, снимала спалнята на премиера.

Никога не съм я виждал. Не я познавам, добър ден не съм ѝ казвал. Унижиха я пред спецпрокуратурата. Извинявам се на момичето, набедиха я, представяте ли си какво е с приятелите и семейството ѝ. Аз кюлче съм пипал веднъж в живота си – бях премиер, в БНБ“, заяви Бойко Борисов.

Той призна, че отдавна е „чул“, че Бойко Рашков ще е вътрешен министър на Радев.

Както Наско Атанасов казва – „на мегдана“ или „в метрото“, бяхме чули, че Бойко Рашков ще е вътрешен. Знаехме, че е със спрян достъп до класифицирана информация и че може да тръгне да пипа информация. Аз не вярвах“, подчерта Борисов.

По отношение на САЩ и „черните печати“ Борисов казва, че е готов за поеме вина единствено за Александър Манолев, който е бил в ГЕРБ.

Никога не съм го виждал на живо и не съм се срещал с него. По-скоро ни е чудно как Радев каза миналия юни, че Божков звучал по-убедително от неговите обвинители. Това правителство, което продължава да се занимава със смени, ще провали изборите“, предупреди Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че шефът на НАП категорично не трябва да бъде на този пост. Коментира и ставащото в ББР, подчертавайки, че самите служебни министри казват, че банката е в добро състояние и всички кредити се обслужват.

Точно БСП са световният рекордьор по фалиране на банки - 23. Ако броим и КТБ – 24. Може да са повече, но не са по-малко“, каза той.

Освен това бившият премиер се позова на данни от Брюксел от последните дни, говорещи за това, че България е финансово стабилна, а не фалирана – както твърди служебният кабинет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати