Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Още няколко дни ще броят изборите, за да ни изкарат втори (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Още няколко дни ще броят изборите, за да ни изкарат втори (ВИДЕО)

ГЕРБ получават първи сигнали за разминаване между протокола от машината и преброените контролни талони. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов, който направи първи коментар след излизането на резултатите от екзит пол. Той съобщи планове този път да влезе като депутат в Народното събрание.

„Аз мисля, че още няколко дни ще броят изборите, за да ни изкарат втори. И, ако сме живи, пак ще говорим – ще имаме нови данни. Дали сме първи или с фотофиниш втори… Вероятно ще дойде резултатът от чужбина и ще се повтори същият сценарий“, прогнозира лидерът на ГЕРБ. „Плюс-минус един депутат, не е стабилност“, подчерта той и посочи резултата на собствената си партия, постигнат под репресия.

„Ниската избирателна активност, най-ниската в историята, показа как се разправи с изборите този кабинет. В световната история ще влезе как полицията гони възрастна жена по стълбите, а тя, подплашена, яде разписката си! Повториха предишните избори. След като всички агенции даваха 8% преднина на ГЕРБ, в последния момент, се промени – тогава за ИТН, сега за ПП“, каза Борисов.

Борисов благодари на избирателите, че изобщо са гласували при репресиите, на които са били подложени.

„Това, което имаме в момента, ни отрежда, че сме първа сила. Но няма значение. Моят прочит е друг. Народът изгони „мутрите“ от НС. Това, че влиза „Възраждане“, също трябва да ни говори много. Искрено съжалявам колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов, защото не заслужават такава съдба – точно се засилят и… някой ги изпревари. Доста обидно, претендираш, че си най-знаещият и можещият, а „неблагодарният български народ“ те сложи при „Възраждане“. Само ми е мъчно за тях, не много, но ми е мъчно“, разсъждава по темата Борисов.

Той подчерта резкия спад на ИТН и заяви, че това е доказателство за нетърпимостта на народа към безотговорността. И попита как ще се справят опонентите му със здравната криза, с икономическата, какво ще правят с еврозоната.

„Ние ще продължим да се държим отговорно. Смяната на една прическа не е промяна, а подмяна. Този парламент ще е по-скучен без някои основни говорители. Бях си обещал да не го говоря това, но все пак ми носиха ковчега… Бяха ми пред къщата… И не мога да не се зарадвам“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов преговорите за правителство ще са изключително сложни, защото партиите не се познават помежду си.

„Предстои приемане на Бюджет. Надявам се. С тези милиарди, които изтеглиха… Ще трябва да мине през дефицита. Не могат да се направят много политики. Как ще работят? Сложно ще им е, защото те са популисти. Не пазят бюджета, не пазят дефицита, не спазват правилата и ще тръгнат пак в тази посока. И там ще бъдат спрени. Хайде да се порадват днес и утре, но да имат обеца на ухото какво стана с голямата вълна, която само преди 3 месеца доведе Слави Трифонов“, предупреди бившият премиер.

Той отправи и предупреждение, че идва тежка зима.

„Хората нямат дърва за огрев, няма мерки за бизнеса, токът поскъпва. Радостта свършва в деня след сватбата“, пошегува се той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети