Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Парите ви седят в Брюксел, Харвард ви управлява

Политика

Бойко Борисов: Парите ви седят в Брюксел, Харвард ви управлява

Бойко Борисов: Парите ви седят в Брюксел, Харвард ви управлява - Tribune.bg
Снимка:

В момента дупката в бюджета е 18 милиарда

„18 млрд. лв. е дупката в бюджета, която заедно като общество направихме. Вие искате пари за това и онова. Няма ги. С 6,7 мрд. дупка се справях“, заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поясни, че е имал финансов министър, който е стегнал коланите и е оправил дупката„Сега такъв няма. Един излиза и казва всичко е наред - доходите се вдигнали. Ама то е паднало“, смята той.

За четири години са договорени нула лева за магистрали, под 4% са усвоените средства по програма транспорт, цитира данни Борисов.

„Четири години над 1 млрд. дадохме за избори, защото всеки на някой се сърди или, защото ще се променяме. Добре се променихме“, заяви той.

„Нула лева са получени по „Транспортна свързаност“, парите ви седят в Брюксел, сега Харвард ви управлява. В момента дупката в бюджета е 18 милиарда. С 6.5 млрд. дупка съм се справял, но сега излиза един и казва: „Няма проблем, всичко е наред, пари има“. Излиза сутринта същия /Асен Василев, бел. ред./и казва пак, че няма проблем - продължавайте да му вярвате. Ген. Атанасов говори за равно отдалечен премиер - да го покани, да го видим, и да видим как ще поеме ангажиментите към хората в различните сектори“, обърна се лидерът на ГЕРБ към ПП-ДБ.

„Уважавам колегите от дясно и ляво. Като лансирате - кажете кой е вашият кандидат. Нашата тройка шпицен-кандидати са тоя, тоя, и тоя ГЕРБ да си изберат, другите партии да си изберат“, настоя още бившият премиер. И добави, че тогава въпросите, които получава, ще са към кандидат-премиера, а не към експертите на ГЕРБ.

От министъра на транспорта и на културата Борисов обеща да искат пари за археология. Защо не се съгласува и хората в тоя град страдат, попита той в отговор на въпрос.

„За 50 метра жп линия всички граждани стоим и чакаме. Дребен проблем с огромни щети - стоим и чакаме някакво съгласуване. Моля за съдействие, чакаме да благоволят да разпишат. Това е пример как работи администрацията в момента. Изпълнителят каза – след подписа, 3 дни ми трябват да засипя с чакъл и сложа релсите" - оплака се Илиян Филипов, който развива бизнес в сферата на строителството и транспорта. „Ако археолозите са приключили, ще се обърна към министъра като партия, тъй като парламентът е действащ. Това значи отговорност“ - отговори Борисов.

7 милиарда взеха от джобовете на хората заради дерогацията. От края й мина една година, стана точно обратното на това, което говореха - бензинът поевтиня дори, има достатъчно за всички, качеството не е паднало! Гледам сега за арестувания с парите, по същия начин Киро арестува Севда - в "състояние на неотложност". И като не намериха нищо, и полицаите се разписаха, че нищо не са намерили, чух по телефона как онзи негодник казваше "Искам Борисов с белезници да го изведете"! Сега искат шеф на КОНПИ да слагат!, възмути се Борисов.

Денков подписал, че ще даде 320 милиона на земеделците по украинската помощ, а нищо не им даде, обясни лидерът на ГЕРБ.

Нека се възползваме от възможностите да се направят вертикални коридори, призова Борисов. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети