Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Няма да подкрепим правителство с Кирил Петков начело (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Няма да подкрепим правителство с Кирил Петков начело (ВИДЕО)

Борисов: Няма да подкрепим правителство с Кирил Петков начело (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Няма по-лошо от тъп и упорит човек, коментира пред симпатизанти в Добрич лидерът на ГЕРБ

„След ареста няма да подкрепим правителство, в което премиер е Кирил Петков. Това е решение на Изпълнителната комисия, не мое. Нека стои още Киро. Те трябва да се сринат докрай.“ това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Добрич. На място и бившите министри и настоящи депутати от партията  Деница Сачева, Даниел Митов и Томислав Дончев.

„Ние само благодарихме на съда, че се придържа към закона. Тук няма никакво значение дали щяха да отсъдят в наша, или чужда полза.“ , обясни Борисов.

„Има значение за партията да си направи ревизия. Да си направим равносметка къде сме грешили. И хубавото, и лошото, когато партията има лидер се пише на него.“, подчерта той.  

„Ние също правихме големи глупости, но затова сега сме добра партия, защото хора с опит са в една зала. Няма никакъв порок в това, че има и млади политици. Но няма по-лошо от тъп и упорит човек.“, категоричен беше той.

„Вчера слушах какво говорят на учредяването на новата политическа партия. Асен Василев бил сложил ботуши и прочиствал. За една година една плочка не са сложили. Какво изриват?. Една плочка не са поставили“ поясни бившият премиер.

„В момента е рекет. И не го казвам аз, а хора от трибуната, от коалицията. Политически рекет. В същото време рекетът се извършва от мафията. А коя е мафията, щом се обвинява в рекет правителството?“, коментира Борисов и отново се върна на учредяването на ПП.  

„Когато една партия се учредява с една такава песен... Най-хубавото в този текст е – „повече няма да се видим“. Ако на нашето мероприятие пуснем подобна, ще ни разсипят“, категоричен беше той. Борисов подчерта, че текстът на тази песен трябва да бъде преведен и разпечатен, за да се запознаят хората какви глупости се пеят в него.

„Това, което министър Генчовска каза, във всяка друга ситуация, навсякъде по света ще предизвиква падане на правителството - двойна външна политика. Скандализирани сме от изявлението й вчера“, коментира Бойко Борисов.

Той припомни думите на външния министър и председателя на Смесената историческа комисия, които са заявили, че няма никакъв напредък. В същото време Петков твърди точно обратното – огромен напредък. На него не му е за пръв път да лъже, добави Борисов.

„Слушайте внимателно президента Радев. Нашата голяма грешка е, че го подценихме. Той е много умен и праволинеен. Затова ние си изядохме шамарите и аз имам вина“, обясни  бившият премиер.

„Ако г-н Каримански няма необходимите качества и не е почтен, както казват Кирил Петков и Асен Василев, той не трябва да е шеф и на бюджетната комисия“, обясни Борисов.

„Вече и не покриваме критериите за еврозоната. Как ще приемат актуализация на бюджета? Финансовите пазари показаха, че нямат никакво доверие в България. И в един момент влезем в управлението, с кои пари ще управляваме?, пита лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов кризите, през които преминава България, не се дължат на войната в Украйна.

„Вярно, близо е, но да не би Сирия да е по-далеч“, коментира Борисов и попита какво общо има войната в Украйна с цените на тока в България и допълни: „Всички цени на горивата са вдигнати от миналия юли - много преди войната“.

„Руският петрол в момента е на изключително ниска цена. Пазарите се успокоиха“ каза той и обясни, че най- адекватната реакция би била намаляване на ДДС от 20 на 9%, което ще изравни цените, докато премине кризата.

„Ако ГЕРБ беше на власт нито едно от тези нещастие нямаше да се случат на Българите“, категоричен е Бойко Борисов.

„Нямаше да харчим пари за батерии и други подобни далавери. Нямаше да позволя да се вдигне цената на тока за бита и бизнеса, при условие, че АЕЦ е наш, въглищата са си наши, миньорите са си наши. Защо вдигнахте тока?“, каза той и припомни, че цените започнаха да се вдигат от юни, много преди избухване на войната в Украйна. Според него един от изходите е бил да се намали ДДС, но това не е направено.

Българинът е платил днес в София с 30% повече тока. За бензина и дизела да не говорим. Когато решихме с Цветанов да правим партия, събрахме най-подготвените хора и те са до ден днешен с мен. Един Томислав Дончев, Делян Добрев... и с тези хора решавахме кризи. А те сега се обясняват с една война. Вярно, близко е, ама Сирия да не е по-далече. 2009 г. фалираха банките в света, Гърция. И те сега ме арестуват. Знаеха, че правят глупост. Не може да не знаят, каза още той.

Всички цени на горивата са вдигнати от миналия юли - много преди войната. Руският петрол в момента е на изключително ниска цена. Пазарите се успокоиха, посочи Борисов и обясни, че най-адекватната реакция би била намаляване на ДДС от 20 на 9%, което ще изравни цените, докато премине кризата.

„Хлябът скача, защото изпуснаха цената на тока“, каза още Борисов и прогнозира, че ако това управление продължи така инфлацията ще скочи до небесата.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че е направена манипулация с вота с машините използвани на изборите миналата година. По думите му това го знаят и Нинова и Трифонов.

„Ще ви докажем измамата”, обеща бившият премиер. По думите му партията е наела експерт от чужбина, който ще остане у нас 2 седмици.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати