Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Няма регистриран коронавирус в България, разблокираме Държавния резерв за спирт

Политика

Борисов: Няма регистриран коронавирус в България, разблокираме Държавния резерв за спирт

Борисов: Няма регистриран коронавирус в България, разблокираме Държавния резерв за спирт - Tribune.bg
Снимка:

„Думата „извънредно“ за това заседание не идва от нещо различно, случило се в последните дни. Правим го поради няколко причини. Едната са жълтите и фалшиви новини, че се крие, че има коронавирус. Всички държави почти имат, така че нищо срамно няма, ако и в България се е появил при този огромен трафик на хора.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов, който свика извънредно заседание на Министерския съвет и с Националния оперативен щаб за коронавируса. Борисов призова председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски да даде актуална информация.

„Нямаме доказан случай на коронавирус. Ежедневно на сайта на Министерство на здравеопазването се пуска информация към края на деня има ли такива данни, или не“, потвърди ген. Венцислав Мутафчийски.

Борисов разпореди всяка сутрин в 8 часа и следобед в 17 часа да се дава актуална информация на гражданите от щаба.

„Моля хората да не се поддават на паника. Изкупуват се храни, създава се истерия. В Гърция има 1000 умрели от другия грип и двама заразени с коронавирус. За единия грип няма истерия, той взима совите жертви, някак сме свикнали с него. Вярвайте на експертите. Казват , че липсват дезинфектанти и спирт. 100 хил. литра от Държавния резерв спирт да се деблокират“, съобщи Борисов.

Министърът на икономиката влиза в щаба за коронавируса. „Остават 2-3 дни до пускането на водата към Перник. Покани производителите, осигуряваме им достъп, да вземат колкото им е нужно за производството дезинфектанти“, обърна се Борисов към министъра на икономиката Емил Караниколов. Премиерът призова и за търсене на варианти производители да се преориентират към производство на предпазни маски.

Към момента няма забрана за организиране на прояви с много хора.

Очаквайте подробности!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп