Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов обсъди с Щаба готовността на болниците за лечение на пациенти с COVID-19

Политика

Борисов обсъди с Щаба готовността на болниците за лечение на пациенти с COVID-19

Борисов обсъди с Щаба готовността на болниците за лечение на пациенти с COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и мерките за поддържане на готовността на болниците да приемат и лекуват пациенти с новия вирус, съобщиха от правителствената пресслужба.

На разговора присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Министър Ананиев докладва на премиера Борисов, че на насрочена среща с Българския лекарски съюз ще бъде дискутирана корекция на цената на клиничната пътека за COVID-19, така че финансирането ѝ да е адекватно на полаганите грижи от медицинските екипи. Ще бъде обсъдена също и възможността цените на всички клинични пътеки да бъдат завишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за коронавируса на пациентите при постъпване в болница, независимо с какво заболяване са, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения.

„Засилваме готовността на болниците за лечение на българите с коронавирус. Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията“, заяви по време на срещата министър-председателят Бойко Борисов.  

Премиерът разпореди на здравния министър и на щаба да продължат изключително внимателно да следят и анализират данните на заболеваемостта у нас с цел възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ник Успех! Бъдете здрави!
03.07.2020 16:18 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети