Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов обсъди със синдикати и работодатели високите цени на тока: Трябва да преодолеем тази чудовищна криза (ВИДЕО)

Политика

Борисов обсъди със синдикати и работодатели високите цени на тока: Трябва да преодолеем тази чудовищна криза (ВИДЕО)

Борисов обсъди със синдикати и работодатели високите цени на тока: Трябва да преодолеем тази чудовищна криза (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Бойко Борисов заедно с експерти от партията, работодатели и синдикати обсъдиха цената на тока и налага ли се актуализация на бюджета. Партията е подготвила серия от мерки и план за справяне с кризата. „Трябва да преодолеем тази чудовищна криза. Не знаем как бизнесът ще оцелее през зимата", каза лидерът на ГЕРБ.  

„Не мога да разбера защо цената на тока се вдига 4 пъти. Това трябваше да бъдат фиксирани цени от юни“, коментира Борисов.  

Той разкритикува Румен Радев по темата коронавирус: „Зеленият сертификат само с първа доза е като шофьорска книжка само с изпит и да очакваш да няма катастрофи. Вчера Радев каза, че партиите не агитирали за ваксиниране, но това не е вярно, ние всеки ден правим това. Казваме от месеци, че само така ще се оправи икономиката. А той сега се сети. И при него се видя, че се справихме най-зле в Европа и сега сме блокирани за пътувания“, обяви той.

Борисов бе категоричен, че трябват спешни мерки и заяви, че именно те са сезирали институциите за разследването на прокуратурата за неправилно разходване на европари.

„Ние наложихме корекции на фирмите, които хитруват в Северозапада. Пратихме сигнали на прокуратурата и сега виждате по тях как е работено и е свършено разследването“, обясни Лъчезар Борисов от партията.

„ВЕИ-тата са свръх финансирани и получават два пъти повече. НЕК също получава компенсации и печели от това, че купува ток от американските централи. Така едни получават стотици милиони повече, а други ги плащат. Трябва да се изчистят тези изкривявания“, обясни Делян Добрев и каза, че недоумява защо това не се прави от служебното правителство на Радев и КЕВР.

Според Борисов в момента се действа панически и се раздават компенсации, които не стигат. „За август и септември няма да върнат парите на бизнеса. Мерките трябваше да са готова, а не сега. Какво правеха тогава – чегъртаха“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Пламен Димитров – президент на КНСБ – заяви от своя страна, че хората не харесват промяната.  Той настоя за спешни решения в помощ за бизнеса, за да няма такъв ръст на цените.

„Виждахме се и с президента, но ето, че няма план и не се направи такъв още лятото. Чак сега започнаха тези разговори, когато е вече късно. А можеше да се актуализира бюджета. Сега вече няма какво много да се направи. Олиото и хляба скочиха с над 50%“, допълни Димитров.

„Това е промяната, нали искаха. Ето - променят се и цените в магазина“, коментира Борисов. Той допълни, че нарочно се търси да минат изборите и да спечели Радев, а после не мислят какво ще стане януари и февруари и как ще живеят хората.

„Защо парламентът загуби 2 месеца и не приеха бюджета, кога ще приемат новия. Актуализация на актуализацията ще изкриви системата. Не се знае откъде ще се вземат пари за прага на бедност. В края на годината АЕЦ „Козлодуй“ ще си върне парите. Защо не се разплатиха с бизнеса първо. Устойчивите държави имат устойчив бюджет. Да спасиме Радев и да минат изборите“, каза Борисов.

Пламен Димитров няма да има 400 милиона лева и ще се иска актуализация и ще има такава. „Тя ще бъде след президентските избори - след декември“.

Димитър Манолов от КТ „Подкрепа“ заяви, че не знае какво е политическа воля в момента. „ Актуализация на актуализацията не знам дали ще има. Проблемът е чудовищен“.

Борисов подчерта, че преди 3 месеца са предвидили цената на тока и корона кризата

Продължават да се държат все едно ние управляваме, половин година не правят нищо. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети