Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Оглушително е мълчанието на Радев за Алексей Навални

Политика

Борисов: Оглушително е мълчанието на Радев за Алексей Навални

Борисов: Оглушително е мълчанието на Радев за Алексей Навални - Tribune.bg
Снимка:

370 млн.лв. ще достигнат до бизнеса само чрез програмите на Министерство на икономиката

„Оглушителна е тишината и мълчанието от президента Радев по отношение на задържането на опозиционния лидер Алексей Навални в Русия“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в гр. Сливница.

„До този момент той не се е произнесъл. Нещо повече - европейски депутати, и началникът на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да се регистрират докато се гласуваше резолюцията на Европейския парламент за Навални“, напомни премиерът Борисов.

„Тук не става въпрос да се месим във вътрешната работа на Руската федерация. Тук става въпрос за чисто демократичен процес - че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас. Защо в България да го има и то в пълния му обем, а на друго място – не“, добави министър-председателят.

Премиерът Борисов предложи президентът Радев също да заяви какво мисли по въпроса.

„Защото и Европейският съвет, и Европейският парламент, и Европейската комисия настояваме за незабавното му освобождаване“, посочи още министър-председателят Бойко Борисов.

В рамките на посещението в Сливница министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който също беше на място, докладва на премиера, че в най-кратки срокове 370 млн.лв. ще достигнат до бизнеса само чрез програмите на Министерство на икономиката. „След като вече получихме одобрението на Европейската комисия, от другата седмица през НАП започва изплащането на помощта за оборотен капитал за близо 116 млн.лв.“, заяви министърът на икономиката.

Министър Борисов посочи още, че по процедурата за подкрепяне на средните предприятия са одобрени вече предложения за близо 233 млн.лв., а за микро и малки предприятия са преразгледани и ще се финансират предложения за над 3.5 млн.лв.

Кметът на Сливница Васко Стоилков показа на премиера и на министъра на икономиката обновения с европейски средства център за социална рехабилитация и интеграция на децата с увреждания до 16 години. В близост до него е и медицсинският център, който е ремонтиран със средства от държавата по линия на програмата "Красива България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (22)

ГЕРБКП Мълчанието на държавния глава Радев относно терора над Навални и гражданското общество в Русия, показва тежки морални дефицити, разкрива първоначалните политически зависимости на този президент и обезсмисля неговите думи и действия за правов ред в България. Всичко това е ужасно тъжно, защото толкова много хора залагат именно на този президент като на институция с/у мракобесното статукво на комунистическата мутра Борисов, Пеевски и Доган. Уви. Надежда всяка тука оставете, щом Румен Радев, като президент на европейска държава, с претенции за демокрация, не може публично да осъди крадливата шайка на Путин и терора, който тя налага в Русия.
23.01.2021 10:52 / Отговор
. . . Добре Бе/Ма/, ама вие ,"меките китки /" го защитавате този Фатмак и пеете в неговия хор! Ходихте да му коленичите даже за Гешев ! И защо пак си се изписал като ГЕРБКП, като сам не виждал огромното разграничаване на Борисов от Радев? Хайде и понапъни някоя гънка, само с претенции не става!
23.01.2021 11:03
Хъшовете на Сорос...... Почват да изтрезняват.. май.................................................................. А дано ама надали.........
Генетични болшевики са..........
23.01.2021 11:25
А ДБКП/ДСБКП ОСЪДИХА ЛИ ПУТИН...........?...................................................................................... ИЗГУБЕНИ В ГРАНТОВЕТЕ..........
23.01.2021 11:28
ГЕРБКП "..." , какво разграничаване има между съветската мутра Борисов и Радев? Борисов строи корупционния гьол АЕЦ Белене, подари милиарди на Русия, строи Руски Поток, прави всичко в услуга на Русия, това дори БСП не могат да си го мечтаят да го направят. Както и да не забравяме, че ГЕРБ нарочно загубиха президентските избори по заповед на Решетникон, като издигнаха неизбираемата партийна секретарка, а Борисов публично си призна , че нарочно са загубили изборите.
23.01.2021 11:38
ГЕРБКП До края на месеца разходите по АЕЦ "Белене" ще стигнат 3 500 000 000 лева. "Приносът" на iсъветската мутра Борисов е решитетелен. - altanalyses.org/belene-counter/?fbclid=IwAR1ygM3ciiWCwTlvZpnRleNa9sAbgLb7F-BxH5733_82eXDnjS6ml9PMXuU
23.01.2021 11:40
Покажи всички
НОВИЯТ МОДЕЛ НА КОРУМПИРАНИЯТ РУМЕН РАДЕВ.... И БСП/БКП.......................................... КАК ДА ОСЪДИ ЗАДЪРЖАНЕТО НА НАВАЛНИ, КАТО БОЛШЕВИКА-РАДЕВ ЩЕ ПРАВИ СЪЩОТО, АКО СЕ ДОКОПА ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ......
ЯСНИ СА НЕГОВИТЕ ДИКТАТОРСКИ, АНТИДЕМОКРАТИЧНИ СТРЕМЕЖИ-НОВИЯТ МОДЕЛ НА СТАХ, ТЕРОР, УБИЙСТВА ЩЕ БЪДАТ НАЛОЖЕНИ ОТ БАНДАТА ОСВИРЕПЕЛИТЕ ЧЕРВЕНИ БИЗНЕСМЕНИ, ПАРТИЗАНИ И ТЕРОРИСТИ.......
ОСТАВКА...!
ПРЕДСРОЧНИ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ......
23.01.2021 11:17 / Отговор
кесо Абе Борисов не е прав. Румбата се гласил да извика с цяло гърло "Свобода за Навални", ама се оказало, че в големите студове му паднал гласът и сиги не може да се чуе нищо, вервайте ми.
23.01.2021 11:38 / Отговор
Тартаковер Защо Президента трябва да подкрепя Навални? Защото Дебелия е решил така? Той е решил не защото има лично мнение, а защото така е решил Европарламента и САЩ, а той веднага ще се наведе угодно, защото няма собствена позиция ! Президентът е такъв за целия народ и знае, че едва ли повечето българи одобряват Навални и облизването на всичко внушено от ЕС. Затова заема позицията на народа си !
А за Навални, едва ли истина е тази, която упорито ни насаждат да знаем. Нищо не стана ясно, никакви доказателства не се посочиха. Както и в много други случаи. Уважавам Навални като дисидент, защото в Русия и СССР винаги е имало дисиденти, смели хора в тъмни времена, за разлика от нас. Но повече уважавам истината, а Западът никога не я показва, а ни задължава да му вярваме!? Подобно на религията и поповете.
23.01.2021 12:28 / Отговор
Таракане, Верно ли си толкова тъп ? Тук въобще не става въпрос за Навални, а за най-жестоко погазване на всякакви демократични ,и правни принципи! Големият "мъж" Путин, изпрати цялата полиция да блокира летището, за да хваща някой, който не се крие! И то защото този Някой, имал смелостта да казва истината! Но на тебе не ти е разрешено да мислиш , а да тролиш! Пиши се и като ГЕРБКП, по-миризмата се познаваш!
23.01.2021 13:32
ето видехте ли - Тартаковер илюстрира кого подркепят тролстващите в полза на опозицията от всички червени цветове - Путин и само Путин. ЕС и Западът са лъжци и правят внушения. Арестуването и избиването на опозиционни лидери и поддръжници са правилна политика. Така бил мислил и българския народ, но не и за българските протестиращи. Тях ако баба ги погледне неодобрително вече се чувстват репресирани, а Борисов, който ги остави да безчинстват 5 месеца е диктатор.
23.01.2021 13:33
ха ха малките болшевичета много цирикат,айде плъхове гнусни в канала
23.01.2021 12:41 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети