Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Осигурили сме втората доза от ваксината за всички имунизирани

Политика

Борисов: Осигурили сме втората доза от ваксината за всички имунизирани

Борисов: Осигурили сме втората доза от ваксината за всички имунизирани - Tribune.bg
Снимка:

Вероятно от 4 февруари три класа от 5 до 12 клас ще се върнат на училище, ако заболевамостта спада

От 4 февруари вероятно ще разрешим три класа от 5 до 12 клас да учат присъствено, ако така  продължава да спада заболеваемостта и се надяваме да достигне под 120 на 100 000 души. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който посети заедно с премиера Бойко Борисов ОУ „Христо Ботев“ в град Раковски. Министър Ангелов докладва на министър-председателя, че утре предстои да разговаря по темата с министъра на образованието и науката и ще бъде взето решение кои ще бъдат точно класовете, които ще се върнат в училищните сгради.

Премиерът Борисов заедно с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и министъра на труда и социалната политика Деница Сачева днес посетиха училището в Раковски, за което правителството отпусна над 500 000 лева. Средствата са част от тригодишната програма на Министерството на образованието и науката за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години, в които ще действа програмата. „В образователната инфраструктура сме направили колкото никой друг не е правил. Изпълнихме ангажимента си по отношение на учителските заплати и тази политика трябва да продължи, също както и увеличението на доходите на здравните работници“, заяви министър-председателят Борисов. „Каквото сме обещали, сме направили“, добави премиерът  и изтъкна, че близо 12 милиона лева бяха отпуснати в рамките на мандата, така че да бъдат осигурени шкафчета в училищата и учениците максимално да разтоварят раниците си.

В рамките на посещението си в Раковски министър-председателят Борисов коментира и ваксинационния процес в България. „Някои се надсмиват в момента, че България била последна по ваксинация, искам да им кажа да изчакат 2-3 дни и може би пак ще стане така, че както най-добре управляваме пандемията в момента, ще се окаже, че и проф. Ангелов е бил най-прав като заделихме за всички ваксинирани и втората доза“, отбеляза премиерът и добави, че това е превенция срещу риск от нарушени доставки. „Виждате какво става в света – бой за ваксини“, посочи Борисов и отбеляза, че е важно ваксинираните с първата доза ваксина срещу COVID-19 да могат навреме да получат и втората доза от ваксината. Министър Ангелов докладва и за проверките на заведенията в София. Министърът изтъкна, че от всички проверени заведения само шест са работили и в две от тях има сериозни нарушения, съставени са актове за нарушения. „Няма да се поколебаем да запазим живота и здравето на хората, продължаваме с контролната дейност“, заяви министърът на здравеопазването.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

ГЕРБКП България е на последно място в Европа по ваксини. Къде са ваксините? Защо няма достатъчно ваксини в България? Обяснението е много просто.
Защото съветската мутра Борисов и шайката му са поръчали основно от ваксините на АстраЗенека, които още не са одобрени за употреба в Европейския съюз.
А защо сме поръчали много от тези ваксини и много малко от другите, които вече са одобрени и се използват и доставят?
Дали защото шефката на АстраЗенека в България е Зоя Паунова?
Паунова е майка на евродепутатката от ГЕРБ, видната евроснаха Ева Майдел.
Виждате колко е просто, когато Ви управляват крадци и мошеници.
17.01.2021 17:08 / Отговор
Ти само трол ли си или трол - робот или трол с умствена изостаналост? Всеки ден копи-пейст едно и също буква по буква. Едно време това го правехте с едни лозунги налепени, наковани навсякъде.
17.01.2021 18:58

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати