Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов от Брюксел: Най-оптимално е влизането ни в Шенген по въздух

Политика

Борисов от Брюксел: Най-оптимално е влизането ни в Шенген по въздух

Борисов от Брюксел: Най-оптимално е влизането ни в Шенген по въздух - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът участва в заседание на Европейския съвет

С оглед на актуалната обстановка в Европа за България най-оптимално би било влизането в Шенген по въздух. Това коментира премиерът Бойко Борисов от Брюксел. По думите му голяма част от държавите в Шенгенското пространство са възстановили граничния си контрол по сухопътните граници, а отварянето на границата по море няма да даде ефект за България заради това, че Черно море няма излаз към други държави от ЕС освен Румъния. Премиерът подчерта, че летищата в България са доказано шенгенски.

В Брюксел Борисов проведе двустранна среща със заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс. „Благодарих му за добрия доклад по Механизма за сътрудничество и проверка“, каза министър-председателят. Той заяви, че е запознал заместник-председателя на Европейската комисия с резултатите в борбата с контрабандата, като изброи постигнатото със залавянето на контрабандни цигари, оръжия, както и арестите за тях.

Бойко Борисов и Франс ТимермансБойко Борисов и Франс Тимерманс

Премиерът е в Брюксел, където участва в редовното заседание на Европейския съвет. Сред обсъжданите теми са Многогодишна финансова рамка 2021-2027, единния пазар, миграцията, както и противодействие на дезинформацията, външни отношения, граждански консултации по бъдещето на Европа и климатични промени.

Заседание на Европейския съветЗаседание на Европейския съвет

Темата за Брекзит също е на дневен ред. 

„Ще пледирам само за уникалност в отношенията с английските служби, защото за мен те са от най-добрите в света и са ни нужни в битката с контрабандата и тероризма“, коментира министър-председателят Бойко Борисов по повод оттеглянето на Великобритания от ЕС. Той припомни, че в края на миналия месец лидерите на страните-членки одобриха споразумението за излизането на Обединеното кралство от Съюза. „Концентрирахме вниманието на цяла Европа, дойдохме, взехме решение, подписахме, съгласихме се, тази тема трябва да приключи“, каза още премиерът Борисов. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети