Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов от Мюнхен: Не ни трябват лозунги, а фабрики

Политика

Борисов от Мюнхен: Не ни трябват лозунги, а фабрики

Борисов от Мюнхен: Не ни трябват лозунги, а фабрики - Tribune.bg
Снимка:

Германците ни харесват, знаят, че сме стабилна и дисциплинирана държава, категоричен е премиерът

„Хората искат сигурност, високи доходи, искат да виждат развитие, ние това правим в момента. Лозунги не трябват, а фабрики, инвестиции, индустриализация“. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен след срещата си с министър-председателя на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер.

Премиерът изтъкна, че много немски заводи са направени в България, особено в автомобилната индустрия, които освен, че се създават, в последствие разширяват производството си.

Българският министър-председател отбеляза, че се работи активно за повече контакти между българския и баварския бизнес, така че двете икономики да бъдат максимално съединени.

„Те ни харесват, знаят, че сме стабилна и дисциплинирана държава, ние сме семейство във всяка една сфера“, добави  Борисов и акцентира върху ползотворното сътрудничество с много други федерални провинции.

Помолен да коментира днешното изказване на британския премиер Тереза Мей, Борисов изрази надежда да не се сбъднат страшните прогнози, при които вместо Брекзит да протече подредено, да дойде някой друг и да поиска нови разговори.

Министър-председателят Борисов също така поздрави към Франс Тимерманс за резултатите на вота в Холандия и подчерта доброто си приятелство с него.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети