Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: От политическата криза може да излезем с разум, мерки и всеки да си изпълни обещанията

Политика

Борисов: От политическата криза може да излезем с разум, мерки и всеки да си изпълни обещанията

Борисов: От политическата криза може да излезем с разум, мерки и всеки да си изпълни обещанията - Tribune.bg
Снимка:

„За седми път говорим на хората за дефицит. Асен Василев правилно казва, че са се вдигнали доходите, само че при нас ако са били 10%, инфлацията е била около нулата и с тях сте имали покупателна способност. Сега реално имаш по-голяма заплата, а купуваш по-малко.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Разград.

„Вдигнаха се цените на бензина и нафтата с един лев, обраха ви, както кардарашите обират хората. Милиарди ви взеха от джобовете на всеки един. Вече бензинът и нафтата са си каквито бяха преди дерогацията, а този грабеж си остана ненаказан“, уточни Борисов. 

По темата за Плана за възстановяване той коментира, че след загубите, които претърпя Европа от ковид кризата, лидерите в Европа са решили да изтеглят заем и да го раздадат на държавните-членки по проекти да си възстановят потъналите икономики. Всички държави го направиха и забравиха, а ние още говорим за ПВУ, той изтича срокът 2026 г., хората се чудят какво става. При нас еврофондовете бяха 99,3% усвояване, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Няколко години живеем без котва, която да държи държавата в този деликатен момент да се разпределя общественият ресурс между капиталови разходи, доходи и всичко останало. Най-лесно е да се вдигнат данъците, за което ние сме категорично против. Без нормално редовно правителство ние инвеститори не можем да привлечем. От три кризи сме ви вадили по най-добрия начин в света, допълни още Борисов. След трите кризи дойде тази политическа криза, която се оказа най-тежка от всичко останало. Всички трябва да се стегнем и с компромис и желание да го направим, заяви лидерът на ГЕРБ. Той посочи, че може да се излезе от политическата криза с политически разум, „с мерките, които изброихме и всеки да си изпълни обещанията, ние от образование, сигурност, саниране няма да мръднем“.

Ще направя всичко възможно , за да има правителство.

Когато е редовно правителство разговорът с Брюксел е по различен начин, разговорът със съседите също, а държава, която не може седми път да излъчи правителство, не е надеждна в очите им, подчерта Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети